понеділок, 23 липня 2012 21:58

Після смерті Ступки в Україні не залишилося достойних акторів - Вертинський

Після смерті Ступки в Україні не залишилося достойних акторів - Вертинський
Режисер Проскурня назвав Богдана Ступку найвидатнішим актором кінця XX - початку XXI ст. Фото: alexart.com.ua

Після смерті Богдана Ступки в Україні не залишилося достойних акторів.

Так вважає столичний актор Олексій Вертинський.

"Смерть Богдана Сильвестровича досі не вкладається в голові. Замість нього в Україні немає нічого достойного. Нам знадобляться роки, щоб з'явилася така персона", - сказав він у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Всі актори з трепетом виходили на сцену, коли знали, що на репетиції присутній Ступка. Він був неконфліктною людиною. Щоб він зірвався, йому треба було довго допікати. Ніколи не бачив його сумним, хоч як важко не було. Він завжди любив жартувати", - додав Вертинський.

Режисер Сергій Проскурня назвав Богдана Ступку найвидатнішим актором кінця XX - початку XXI ст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ступка любив, коли його називали Сильвестром Сталоновичем

"Кожна епоха українського театру дарувала світові видатного актора. Був Садовський, Бучма. Ступка став візитною карткою українського театру наприкінці 20 - на початку 21 століття. Він виконав свою історичну функцію. Але його слава стала світовою, бо ми живемо в інформаційну епоху. Він учень Тягна, а Тягно був учнем Кубраса. У такий спосіб по театральній школі Ступка - внук Курбаса. Крім талану, дарованого батьками і Богом, на нього мала вплив театральна школа і режисер Сергій Данченко, в якого Ступка зіграв свої ключові ролі. Він умів поєднувати яскраву характерність і надзвичайно глибокий психологізм. Це було його акторською візитною карткою", - сказав він.

"Перед кожною роллю Богдан Сильвестрович занурювався в матеріал. Намагався максимально глибоко відчути драматургію і текст, щоб органіка сама привела його до тих характеристик, які відрізняють його ролі від інших. Протягом п'яти десятиліть він створив найвидатніші образи світового репертуару: починав із Дон Жуана, а закінчив Едіпом. Свою найкращу роль Богдан Сильвестрович виконав у фільмі "Білий птах із чорною ознакою". Саме через його образ прослідковується національна ідея у цьому фільмі. Цією роллю він показав, що великі артисти народжуються з маленьких ролей", - додав Проскурня.

Зараз ви читаєте новину «Після смерті Ступки в Україні не залишилося достойних акторів - Вертинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі