Ексклюзиви
понеділок, 08 серпня 2011 11:45

Порнофільм з Мерилін Монро ніхто не захотів купити

Порнофільм з Мерилін Монро ніхто не захотів купити

Кіноплівку, на якій під час заняття сексом зображена, як припускають колекціонери, Мерилін Монро, не вдалося продати з аукціону. Під час торгів, що пройшли в рамках першого ярмарку колекціонерів кіно в Буенос-Айресі, за плівку не запропонували навіть її стартової вартості у два мільйони песо (близько 480 тисяч доларів), повідомляє ABC.

Про те, що копія семихвилинного еротичного фільму, знятого на 8-міліметрову плівку, буде виставлена на аукціон, стало відомо в другій половині липня. Власник відео Мікель Барса розповів, що придбав раритет у спадкоємців якогось іспанського колекціонера, який раніше придбав запис у США (нібито в офіційної особи).

Фільм датується приблизно 1946-1947 роками, коли Монро була молода і намагалася почати кар'єру в кіноіндустрії. Існує також 16-міліметрова копія еротичного відео. Плівка була виявлена в 1997 році, а в 2001 році була продана приватному колекціонеру за 1,2 мільйона доларів.

Справжність еротичного відео неодноразово ставилася під сумнів. Експерти заявляли, що висновки ФБР, які вивчали запис в 1950-х роках, а також висновок Американського кіноінституту, не є точними і остаточними, а значить, не можна стверджувати, що на плівці саме Монро.

Ймовірно, саме ці суперечки навколо автентичності фільму і значно знизили інтерес покупців до нього. Однак Мікель Барса заявив, що в даний час він веде переговори з покупцем з Денвера, який готовий заплатити за плівку половину її стартової ціни.

Компанія Authentic Brands Group, що володіє правами на зображення Монро, висловила невдоволення з приводу організованих торгів. Зокрема, фірма заявила, що продаж стрічки може привести до судовому розгляду за фактом шахрайства, порушення прав спадкоємців Монро і норм інтелектуальної власності.

Чи буде плівка вивчатися на предмет достовірності найближчим часом, не уточнюється.

Зараз ви читаєте новину «Порнофільм з Мерилін Монро ніхто не захотів купити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі