четвер, 29 вересня 2011 13:25

"Попри всю свою позірну епатажність, Жадан дуже ніжна й вразлива людина"

"Попри всю свою позірну епатажність, Жадан дуже ніжна й вразлива людина"

Найглибшого осмислення сучасності письменниця Марія Матіос чекає від Сергія Жадана. 23 вересня вона побувала на прем'єрі вистави Юрія Одинокого "Гімн демократичної молоді" за мотивами творів Сергія Жадана.

"Зал сміється, а мені хочеться плакати. Тому що, попри всю свою позірну епатажність, Жадан дуже ніжна й вразлива людина. Зал реагує прекрасно. Очевидно, він зчитує себе на сцені. Добре, що багато молоді. Це – розкодування їхнього бачення життя. Це сміх крізь сльози. Впізнаємо 1990-і роки. Вистава має свій аромат. Чую пронизаність хлопчачою беззахисністю. Від Жадана більш, ніж від будь-кого з молодих, чекаю панорамної речі, осмислення сучасного. А з жінок – від Тані Малярчук", - зазначила Марія Матіос.

Художній керівник київського театру "Сузір'я" Олексій Кужельний чекав від вистави більшого.

"Це не Жадан, а скоріше "Одинокий Жадан". Книжка Жадана і вистава – цілком різні речі. Письменник виявився пластичний, зрозумів потреби сцени. Хотілося іншої якості для цієї постановки. Результат не показує ні Жадана, ні Одинокого. Лірично-любовна лінія не вибудована. Ну б'ються, ну бавляться – там абсолютно немає драми. Втім, є чудові ролі. На перше місце виходить другорядний герой Славік – арт-директор гей-клубу, якого грає Остап Ступка. У іншій спільній роботі з Одиноким Ступка грає Фігаро. Там він відверто веселий, яскравий, моторний і лише трошки заглиблено-драматичний. Тут навпаки, Остап не намагається нікого розсмішити. Він робить свою справу й виявляється смішним. Він – найглибший образ", - зауважив Кужельний.

Як пройшла прем'єра спектаклю та чому з тексту забрали нецензурну лексику можна прочитати у журналі "Країна" № 37 (90) за 30 вересня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Попри всю свою позірну епатажність, Жадан дуже ніжна й вразлива людина"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі