вівторок, 28 вересня 2010 12:34

Померла виконавиця головної жіночої ролі у фільмі "Титанік"

Померла виконавиця головної жіночої ролі у фільмі "Титанік"

Не стало чудової американської кіноактриси Глорії Стюарт. Вона запам"яталася глядачам в 1997 році знаковою роллю в знаменитому фільмі-катастрофі "Титанік", в якому у віці 87 років зіграла головну героїню Розу Дьюітт Б"юкейтер в старості.

Як повідомила дочка актриси Сільвія Томпсон, її мати пішла з життя уві сні в своєму будинку в Лос-Анджелесі в ніч з неділі на понеділок, 27 вересня.

П"ять років тому у ветерана Голлівуду виявили рак грудей.

"Вона не надавала значення хвороби. Це була дуже сильна жінка, і їй було не до хвороби", - підкреслила дочка в інтерв"ю газеті Los Angeles Times.

Свій віковий ювілей Стюарт відсвяткувала в день незалежності США, 4 липня, в колі більше ста родичів і близьких друзів. Серед присутніх були режисер "Титаніка" Джеймс Кемерон з дружиною Сюзі Еміс, актори Френсіс Фішер, Ширлі Маклейн і Том Ернольд.

Життєлюбність, творча жилка і мистецтво Стюарт завжди служитимуть прикладом для нових і нових поколінь акторів Голлівуду, зазначив тоді Кемерон.

Ветеран Голлівуду народилася 4 липня 1910 року в місті Санта-Моніка в сім"ї нащадків перших золотошукачів Каліфорнії. Вона знялася в 77 картинах і телесеріалах.

У 1998 році Глорія Стюарт стала найстарішою в історії Американської академії кіномистецтва людиною, висунутою на здобуття премії "Оскар" (за роль в "Титаніку"). У тому ж році журнал People вніс Глорію до списку 50 найпривабливіших людей світу.

У 2000 році була удостоєна іменної зірки на Алеї слави Голлівуду. Вона також захоплювалася образотворчим мистецтвом. Незабаром в світ вийде книга "Політ метелика" з її ілюстраціями.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Померла виконавиця головної жіночої ролі у фільмі "Титанік"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі