вівторок, 05 липня 2016 08:56

Помер володар "Золотої пальмової гілки" режисер Аббас Кіаростамі

На 76-ому році життя помер відомий іранський режисер Аббас Кіаростамі. Володар "Золотої пальмової гілки" лікувався у паризькій лікарні. Проходив терапію проти раку шлунково-кишкового тракту.

Смерть режисера підтвердив його близький друг, кінематографіст Асхар Фархаді. Про це повідомляє The Guardian.

"Він не був просто режисером, – заявив Фархаді, – він був сучасним містиком, як у кіно, так і в особистому житті". Режисер заявив, що успіх фільмів Кіаростамі надихнув нові покоління іранських кінематографістів: "Він проклав шлях для інших і вплинув на багатьох. Це втрата не тільки для світу кіно, але для всього світу"

Кіаростамі отримав "Золоту пальмову гілку" за фільм "Смак вишні" (1997). Володар кількох призів Венеціанського кіноогляду в 1999 році за фільм "Нас віднесе вітер". Останні дві кінострічки "Копія правильна" і "Як закоханий" знімав за кордоном.

Кіаростамі мав величезний вплив на світову кіноіндустрію. Франко-швейцарський режисер Жан-Люк Годар так сказав про нього: "Кіно починається із Девіда Ворка Гріффіта і закінчується Аббасом Кіаростамі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік випив рідини для миття вікон і помер

Зараз ви читаєте новину «Помер володар "Золотої пальмової гілки" режисер Аббас Кіаростамі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі