пʼятниця, 12 травня 2017 21:12

Помер відомий російський актор

Помер відомий російський актор
Юрій Шерстньов помер на 77-му році життя. Фото: ren.tv

У Москві на 77-му році життя помер радянський і російський актор Юрій Шерстньов.

Актору стало погано, коли він знаходився вдома. Дружина, актриса Людмила Макєєва, викликала швидку, проте медики допомогти Шерстньову не змогли. Чоловік помер у себе в квартирі.

Причиною смерті стало ускладнення на тлі хвороби - хронічного обструктивного захворювання легень.

Юрій Шерстньов народився 24 квітня 1941 року в Москві в родині військового. Його батько, Борис Іларіонович, загинув під Сталінградом в 1942-му. Під час війни сім'я була евакуйована в Узбекистан, в Самарканд, потім мати з Юрієм переїхали в Удмуртію. Після війни повернулися в Москву. У школі захопився театром. У 1963 році закінчив школу-студію МХАТ. Двадцять років працював в театрі імені Станіславського, після - в театрі-студії "Сфера", Театрі на Перовській. Серйозно захоплювався музикою, грав на безлічі інструментів.

У кіно прославився ролями переважно негативних героїв. Справжнім культом стала роль досвідченого бандита, "злодія в законі" Мітли в "Антикілері". Всього зіграв близько 80 ролей у фільмах і серіалах, дебютувавши в 1970-м в картині "Секретар райкому". У числі робіт актора: "Бумбараш", "Народжена революцією", "Д'Артаньян і три мушкетери", "Циган", "Майстер і Маргарита", "Місто Зеро".

Зараз ви читаєте новину «Помер відомий російський актор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі