вівторок, 14 травня 2013 14:18

Помер відомий актор Віктор Мамаєв, який відмовився від звання народного артиста

Помер відомий актор Віктор Мамаєв, який відмовився від звання народного артиста
Віктор Мамаєв. Кадр з фільму "Батько і син"

Актор Віктор Мамаєв помер на півночі столиці, повідомив "Інтерфаксу" джерело в правоохоронних органах.

"Мамаєв був знайдений без ознак життя у своїй квартирі у вівторок на півночі Москви", - сказав співрозмовник агентства. Він пояснив, що останнім часом актор жив один, йому надавали допомогу соціальні працівники. У минулу суботу вони прийшли, щоб відвідати артиста, проте він не відкрив їм двері, при цьому з вулиці було видно, як у вікнах горить світло.

"Представники соціальної служби у вівторок знову прийшли до Мамаєва, він також не відкрив двері, а в квартирі як і раніше горіло світло, незважаючи на яскравий сонячний день, після чого на місце були викликані рятувальники, які відкрили двері і виявили в квартирі померлого артиста, який сидів на дивані", - сказав співрозмовник" Інтерфаксу ". Він додав, що на тілі померлого немає ознак насильницької смерті.

Мамаєв народився 17 березня 1955 року. Знімався в картинах Сергія Бондарчука, таких як "Борис Годунов і Тихий Дон", при цьому він допомагав режисерові в якості асистента при організації масових сцен. За роль у фільмі "Батько і син" був удостоєний Державної премії СРСР. Його ролі у фільмах - це в основному міцні хлопці, будівельники комунізму, військові моряки, просто сильні чоловіки.

У 1980 році став співрежисером ХХII Олімпійських ігор у Москві. Вважається, що саме він запускав у небо Олімпійського Ведмедика. У 1981 році Мамаєву було присвоєно звання "Народного артиста" РРФСР, від якого він відмовився в 1992 році після розвалу СРСР.

Зараз ви читаєте новину «Помер відомий актор Віктор Мамаєв, який відмовився від звання народного артиста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі