субота, 09 грудня 2017 11:09

Помер радянський актор Леонід Бронєвой

Помер радянський актор Леонід Бронєвой
Всесоюзну популярність принесла йому роль шефа гестапо Генріха Мюллера в "Сімнадцяти миттєвостях весни". Фото: 112.ua

Помер актор Леонід Бронєвой. Йому було 89 років. Бронєвой був відомий, зокрема, за роллю Генріха Мюллера в "Сімнадцяти миттєвостях весни".

Як інформують "РИА Новости", про це повідомив Марк Варшавер, директор московського театру "Ленком". Він сказав: "Сьогодні о 7.30 помер народний артист СРСР Леонід Сергійович Бронєвой".

Відомо, що останні 5 років актор мав проблеми зі здоров'ям.

Леонід Бронєвой народився 17 грудня 1928 року в Києві. Закінчив Ташкентський театрально-художній інститут і Школу-студію МХАТ. Працював в театрах Магнітогорська, Оренбурга, Грозного, Іркутська, Воронежа. У 1961 році перебрався до Москви, де більше 25 років пропрацював в театрі на Малій Бронній, а потім майже 30 років - в театрі "Ленком".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Актора Бронєвого відключили від штучної вентиляції легень

Бронєвой багато знімався в кіно. На його рахунку десятки фільмів. Всесоюзну популярність принесла йому роль шефа гестапо Генріха Мюллера в "Сімнадцяти миттєвостях весни". Також він запам'ятався яскравими ролями у фільмах "Покровські ворота", "Той самий Мюнхгаузен", "Формула любові".

Російський актор театру і кіно Леонід Бронєвой потрапив в одну з київських лікарень з інфарктом.

Зараз ви читаєте новину «Помер радянський актор Леонід Бронєвой». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі