середа, 31 жовтня 2018 18:37

Помер письменник Богдан Жолдак

Помер письменник Богдан Жолдак
Помер Богдан Жолдак. Фото: Волинські новини

31 жовтня на 71-му році життя помер український письменник Богдан Жолдак.

Про його смерть повідомив письменник Василь Трубай. Причин смерті не оголошують.

Жолдака називають батьком українського чорного гумору. Остання книга автора "Укри" вийшла 2015-го. Складається із 37 гумористичних оповідань про війну на Донбасі.

"Укроп, Укр – це розкішні слова, - казав автор. - Вороги думали, що вони зможуть образити нас і налякати ними. Ми ці знущальні назви підхопили і розвинули в позитивному сенсі. Наприклад, для американців слово янкі образливе. Але воно у них прижилося. Лайливе німецьке слово Бош, стало назвою відомої компанії. Українці вміють сміятися над своїми ворогами".

Серед інших книжок Жолдака - "Спокуси", "Яловичина", "Як собака під танк", "Бог буває", "Антиклімакс", "Музичні війни", "Гальманах", "Капосні капці", "Коли генії плачуть", "Яблука з райського саду".

Переклади творів публікувалися у Хорватії, США, Білорусії, Канади, Німеччини та Японії.

Крім того, Жолдак був сценаристом фільмів: "Відьма" (1991), "Козаки йдуть!" (1991), "Іван та кобила" (1992), "Дорога на Січ" (1994).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гроші забирають багато енергії. І вимагають контакту з людьми, з якими в житті поруч срати б не сів" - Богдан Жолдак, 68 років, письменник

30 вересня на 87-у році життя помер український художник-мультиплікатор Давид Черкаський. Славу режисеру принесли мульт­фільми "Острів скарбів", "Пригоди капітана Врунгеля", "Лікар Айболить". Жив у шлюбі з дружиною-мультиплікатором, виховав сина. Він - режисер, знімає рекламу.

Зараз ви читаєте новину «Помер письменник Богдан Жолдак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі