пʼятниця, 11 травня 2007 08:47

Півфінал Євробачення відбувся вчора в Хельсінкі

Увечері 10 травня в Хельсінкі відбувся півфінал популярного пісенного конкурсу "Євробачення-2007". З 28 конкурсантів шляхом голосування у фінал було відібрано 10 учасників, що представляють Білорусію, Македонію, Словенію, Угорщину, Грузію, Латвію, Сербію, Болгарію, Туреччину і Молдавію.

Всього у фіналі, який відбудеться 12 травня, візьмуть участь конкурсанти з 24 країн. Крім 10 півфіналістів, це перша "десятка" за підсумками "Євробачення-2006", а також Німеччина, Іспанія, Великобританія і Франція. Ці чотири країни за традицією потрапляють безпосередньо у фінал.

Всупереч очікуванням, у фінал конкурсу не потрапила ізраїльська група Teapacks з піснею "Push the Button". Ця композиція здобула скандальну популярність, оскільки спочатку була не допущена для участі в "Євробаченні".

Організатори визнали її занадто політизованою: у пісні співається про ядерну програму Ірану і загрозу, яку вона представляє для Ізраїлю. Проте, врешті-решт, організатори визнали, що композиція цілковито відповідає всім правилам конкурсу.

Нагадаємо, що Україну у фіналі "Євробачення-2007" представлятиме шоумен Андрій Данилко в образі провідниці Верки Сердючки. За прогнозами британських букмекерів, йому світить місце переможця.

Повний список учасників фіналу "Євробачення-2007" за порядком їх виступів виглядає таким чином:

1. Боснія і Герцеговина

2. Іспанія

3. Білорусія

4. Ірландія

5. Фінляндія

6. Македонія

7. Словенія

8. Угорщина

9. Литва

10. Греція

11. Грузія

12. Швеція

13. Франція

14. Латвія

15. Росія

16. Німеччина

17. Сербія

18. Україна

19. Великобританія

20. Румунія

21. Болгарія

22. Туреччина

23. Вірменія

24. Молдавія


За матеріалами: Лента.ru



Зараз ви читаєте новину «Півфінал Євробачення відбувся вчора в Хельсінкі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі