Ексклюзиви
четвер, 02 травня 2019 18:45

Польський фантаст приїде до Києва

Польський фантаст приїде до Києва
Автор циклу фентезі-книжок "Оповістки з Меекханського прикордоння" Роберт М. Веґнер завітає на фестиваль Kyiv Comic Con. Пройде 1-2 червня в Києві. Фото: kultura.gazeta.pl

До Києва приїде польський письменник Роберт М. Веґнер, автор фентезі-циклу "Оповістки з Меекханського прикордоння". 1-2 червня буде почесним гостем п'ятого щорічного фестивалю популярної культури Kyiv Comic Con.

Дія серії творів Веґнера "Оповістки з Меекханського прикордоння" розгортається у вигаданому світі, який за рівнем розвитку приблизно відповідає європейському Середньовіччю. Імперією Меекхан керують імператор та аристократія, а служать їй гільдії чаклунів. Також існують численні боги, які можуть вселятися в людей і тварин.

На Півночі імперії лейтенант Шостої роти Гірської Варти разом зі своїми людьми охороняє рубежі та оберігає місцевих мешканців від грабіжників і ворожих племен. Розслідує вбивства і зникнення людей. А на Півдні воїн із племені іссарам наймається охоронцем до купця. Закохується в його доньку - дівчину з Меекхану, за сюжетом першого тому "Північ-Південь". Вийде цього місяця українською у видавництві "Рідна мова".

"Роберт М. Веґнер - автор найпопулярнішого у Польщі сучасного фентезійного циклу. Після "Відьмака" саме "Оповістки з Меекханського прикордоння" стали тими книжками, на які чекають, які обговорюють, про які сперечаються. Веґнер - один з тих авторів, хто може похвалитися вагомою кількістю відзнак: він отримував і премії, за які голосують читачі, і ті, що призначає професійне журі. Лише Веґнер двічі в історії премії Януша Зайделя отримував "дублі": у 2012 і 2015 році його твори перемогли в номінаціях "Найкраще оповідання" і "Найкращий роман". Окрім цього, Веґнер також двічі відзначений премією імені Єжи Жулавського та визнаний найкращим молодим автором на "Євроконі" в Дубліні 2014-го", - йдеться в описі події.

Польською першу книжку "Оповісток з Меекханського прикордоння" видали 2009 року. На сьогодні серія складається з п'яти томів.

Твори Веґнера також виходили чеською та російською.

Фестиваль Kyiv Comic Con пройде у столичному "Українському домі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українською видадуть найпопулярніше польське фентезі сучасності

Також гостем Kyiv Comic Con стане британсько-американський актор Річард Брейк, виконавець ролі Короля Ночі в четвертому та п'ятому сезонах серіалу "Гра престолів". Знімався у фільмах "Бетмен: Початок", "Тор: Царство темряви", "Менді". Автограф- та фотосесія з Брейком відбудеться 1 червня, а 2 червня актор проведе відкриту зустріч на головній сцені.

Зараз ви читаєте новину «Польський фантаст приїде до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі