Ексклюзиви
понеділок, 04 грудня 2017 15:30

Повненька Мона Ліза і сміття у космосі - показали роботи французького художника
15

Фото: bit.ua

У мережі набувають популярності роботи тулузького вуличного художника Dran. На батьківщині його називають французьким Бенксі. Як і твори британського стріт-артера, роботи Dran - критичний погляд на суспільство і сильних світу цього. Dran створює картини, малюнки та графіті по всій Франції. Фото творів викладає у Іnstagram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невловимий вуличний художник робить дотепні графіті

"Батько хотів, щоб я працював з ним на будівництві, але оскільки мої руки занадто тонкі, щоб тримати молоток, я присвятив себе малюванню", - заявляв художник.
Зображує поточні проблеми французького суспільства, такі як зажерливість можновладців, сексуальні домагання, інтернет-залежність, перебільшене значення засобів масової інформації тощо.

Найулюбленішим твором мистецтва у Великій Британії назвали графіті вуличного художника Бенксі "Дівчинка з повітряною кулькою". Перші графіті він намалював в Брістолі на початку 1990-х років. 2016-го англійський журналіст Крейг Вільямс провів розслідування, в результаті якого з'ясував, що малюнки Бенксі з'являлися в місцях гастролей британського тріп-хоп гурту Massive Attack.У березні 2016 вчені з Лондонського університету королеви Марії заявили, що їм вдалося встановити особу вуличного художника, відомого під псевдонімом Бенксі.
Стверджують, що справжнє ім'я художника Робін Ганнігем.

Зараз ви читаєте новину «Повненька Мона Ліза і сміття у космосі - показали роботи французького художника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі