понеділок, 31 липня 2017 21:45

Британці назвали улюблений твір мистецтва
3

"Віз для сіна" Джон Констебл
Фото: /muzei-mira.com
"Співаючий дворецький", Джек Веттріано
Дівчинка з кулькою на підтримку Сирії #withsyria

Найулюбленішим твором мистецтва у Великій Британії назвали графіті вуличного художника Бенксі "Дівчинка з повітряною кулькою". Результати опитування написала The Telegraph. До списку творів мистецтва увійшли 20 робіт британських художників.
На другому місці - "Віз для сіна" Джона Констебла, на третьому - "Співаючий дворецький" Джека Веттріано.

Автор: /muzei-mira.com
  "Віз для сіна" Джон Констебл
"Віз для сіна" Джон Констебл
Автор: http://www.charla.ru/
  "Співаючий дворецький", Джек Веттріано
"Співаючий дворецький", Джек Веттріано

У 2014 р. Бенксі перемалював "Дівчинку з повітряною кулькою". Вуличний художник вирішив змінити графіті в рамках кампанії #withsyria, що підтримала жертв військового конфлікту в Сирії. 13 березня, в день третьої річниці військових дій, малюнок сирійської дівчинки проектувався на міжнародні архітектурні пам'ятники по всьому світу, в тому числі на Ейфелеву вежу в Парижі і Колону Нельсона в Лондоні.

Автор: buro247.ua
  Дівчинка з кулькою на підтримку Сирії #withsyria
Дівчинка з кулькою на підтримку Сирії #withsyria

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бенксі присятив Брекзиту новий мурал

Перші графіті Бенксі малював в Брістолі на початку 1990-х років. У 2016 році англійський журналіст Крейг Вільямс провів розслідування, в результаті якого з'ясував, що малюнки Бенксі з'являлися в місцях гастролей британського тріп-хоп гурту Massive Attack.У березні 2016 вчені з Лондонського університету королеви Марії заявили, що їм вдалося встановити особу вуличного художника, відомого під псевдонімом Бенксі.
Вчені стверджують, що справжнє ім'я художника Робін Ганнігем.
Щоб ідентифікувати особу Бенксі, вчені використовували метод географічної профілізації, який застосовують в криміналістиці, щоб визначити місцезнаходження серійних злочинців.
Автори дослідження вибрали 140 зображень на вулицях Лондона і Брістоля, які приписують Бенксі. Використовуючи інформацію з відкритих джерел, фахівці вирахували, що в безпосередній близькості до місць появи малюнків проживав Ганнігем.
Адвокати Бенксі звертались до університету, щоб призупинити хід дослідження.

Зараз ви читаєте новину «Британці назвали улюблений твір мистецтва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі