пʼятниця, 08 лютого 2019 11:45

Показали трейлер відеогри про Чорнобиль

Показали трейлер відеогри про Чорнобиль
Відеогру Chernobylite розробила польська ігрова компанія The Farm 51. Фото: chernobylgame.com

У мережі з'явився перший трейлер відеогри Chernobylite, присвяченої Чорнобильській катастрофі та її наслідкам. Розробником проекту є польська ігрова компанія The Farm 51.

26 квітня 1986 року під час аварії на Чорнобильській атомній електростанції гине дівчина молодого фізика. Сам він виживає і 30 років потому повертається в місце, де колись працював і втратив свою кохану. Тепер це зона відчуження. Тут науковець стикається з демонами минулого і намагається розгадати таємницю невідомої речовини, що перетворює околиці на кошмар, за сюжетом.

"Це історія не про те, як подивитися у вічі страху, а про те, як вижити" - йдеться в описі відео.

Автори описують Chernobylite як науково-фантастичний хорор. Гравцю доведеться виживати і досліджувати світ із надприродними небезпеками. Можна буде аналізувати чужорідні речовини, створювати собі предмети, зокрема зброю, та битися із супротивниками. Гравцю будуть протистояти як інші сталкери, так і загадкові істоти.

"Цікавість до Чорнобиля похвальна, - каже ігровий критик Олег Куліков. - Ця тема давно експлуатується в ігровій індустрії, але раніше проекти не мали українського колориту. Лише постсовковість та універсальність, яка могла би продати продукт на Захід як східноєвропейську екзотику. Згадаймо S.T.A.L.K.E.R (Дія гри 2007 року київської компанії GSC Game World відбувається в альтернативній реальності на території Чорнобильської зони відчуження. - Gazeta.ua). Що там було закладено своєрідного з культурного коду, крім прапорів України на стінках понищеного транспорту? Знайома архітектура, локації, дух часу - та й усе. Тому дуже цікаво, чи зможуть поляки зламати цей бар'єр і додати у гру щось іще, крім банальної географії.

Компанія The Farm 51 не переходитиме на глобальний рівень висвітлення катастрофи. Жодного політичного контексту. В центрі уваги буде персональна історія. І хоча у грі очікуються флешбеки з поверненням у момент трагедії, більшість подій розгортатимуться в альтернативній сучасності й не матимуть особливої прив'язки до минулого".

У Chernobylite можна буде побачити реальні об'єкти. Щоб відтворити територію на екрані, розробники гри відвідали Чорнобильську зону відчуження і здійснили 3D-сканування потрібних локацій.

"Поляки дуже стараються ретельно відтворити середовище, - зазначає Куліков. - Два роки тому на основі відзнятого в Зоні вони зробили безкоштовну арт-інсталяцію для окулярів віртуальної реальності для телефонів Samsung. Їхні відеоматеріали давали змогу здійснити дистанційну екскурсію містом Прип'ять та околицями ЧАЕС. Розташування будинків, правдоподібна рослинність тощо — все це зробили якісно. Тож у грі точно буде найавтентичніша Чорнобильська зона".

Вихід Chernobylite на персональних комп'ютерах заплановано на осінь цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Оскар" пройде без ведучого вперше за 30 років

Компанію The Farm 51 заснували 2005 року в місті Глівіце, Польща. Креативний директор - Войцех Паздур. Їхня попередня гра - хорор Get Even - вийшла 2017-го.

Зараз ви читаєте новину «Показали трейлер відеогри про Чорнобиль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі