Ексклюзиви
четвер, 28 березня 2019 19:40

Показали трейлер серіалу "Чорнобиль"

Автор: imdb.com
  У серіалі "Чорнобиль" британський актор Джаред Гарріс грає доктора хімічних наук Валерія Легасова, який був одним із керівників комісії з ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції
У серіалі "Чорнобиль" британський актор Джаред Гарріс грає доктора хімічних наук Валерія Легасова, який був одним із керівників комісії з ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції

У мережі з'явився трейлер історичного міні-серіалу "Чорнобиль". Проект про перебіг подій Чорнобильської катастрофи 1986 року розробляє американський телеканал HBO.

Дія телевізійної драми відбувається під час і після вибуху четвертого реактора Чорнобильської атомної електростанції 26 квітня 1986 року.

"Серіал розповідає про хоробрих чоловіків і жінок, які пожертвували собою, аби врятувати Європу від немислимої катастрофи. Розкриває, як і чому сталася аварія", - йдеться в синопсисі проекту.

Британський актор Джаред Гарріс виконує роль вченого-хіміка Валерія Легасова з російського міста Тула. Був одним із керівників комісії з ліквідації наслідків катастрофи на ЧАЕС та учасників у перший період після аварії. Прибув на місце катастрофи одним з перших і провів там приблизно чотири місяці замість допустимих 2-3 тижнів. Запропонував засипати четвертий енергоблок сумішшю доломіту, бору, свинцю і глини. Після повернення до Москви почав прямо говорити про хиби конструювання ЧАЕС та її реакторів, про помилковість приховування від громадськості масштабів і загроз аварії.

Зйомки проходили минулого року в Києві та Вільнюсі, Литва. Режисер - швед Йоган Ренк. Знімав окремі епізоди таких шоу, як "Пуститися берега" та "Вікінги".

Міні-серіал "Чорнобиль" складатиметься з п'яти серій. Прем'єра відбудеться 6 травня на каналі HBО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали трейлер екранізації роману Софії Андрухович "Фелікс Австрія

Канал HBO існує з 1972 року. Є підрозділом корпорації WarnerMedia. Випустив серіали "Гра престолів", "Клан Сопрано", "Підпільна імперія", "Рим", "Реальна кров", "Секс і місто", "Справжній детектив", "Західний світ", "Одного разу вночі".

Зараз ви читаєте новину «Показали трейлер серіалу "Чорнобиль"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі