Ексклюзиви
понеділок, 26 березня 2018 18:16

Показали трейлер фільму про тральщик "Черкаси"

Показали трейлер фільму про тральщик "Черкаси"
Показали трейлер воєнної драми про тральщик "Черкаси". Фото: iPress.ua

Показали трейлер воєнної драми про тральщик "Черкаси", який втримав український стяг під час анексії Криму.

Це перший фільм про Військово-морські сили ЗСУ. Його бюджет становить близько 40 млн грн, пише ck-oda.gov.ua.

У презентації трейлера в Черкасах взяли участь голова місцевої ОДА Юрій Ткаченко, режисер фільму Тимур Ященко, голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко та командир тральщика "Черкаси" Юрій Федаш.

"Ідучи на цей захід, я згадав квітень 4 роки тому, коли на Соборній площі ми зустрічали екіпаж тральщика "Черкаси". Так само ми пам'ятаємо, як екіпаж тральщика показав усьому світу, як українці можуть захищати власну землю. Багато фактів про ті дні я знаю з розповідей Юрія Федаша, командира. І добре, що завдяки фільму про це дізнаються якомога більше людей", - говорить Юрій Ткаченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Намагалися зробити все можливе, щоб росіяни не зняли наш прапор"

Зйомки фільму відбувалися в Очакові Миколаївської області, Одесі та невеличкому селі на Чернігівщині. До акторського складу ввійшли моряки, які 2014-го тримали оборону на кораблі. Над саундтреком працюють українська співачка Катя Чілі та композитор Антон Байбаков.

Прем'єра воєнної драми запланована на День Незалежності України.

У березні 2014-го тральщик "Черкаси" разом із іншими українськими кораблями був заблокований на озері Донузлав у Криму російськими військовими. Екіпаж українського корабля чинив опір протягом трьох тижнів. "Зелені чоловічки" штурмували "Черкаси" зі швидкохідних катерів і бойових вертольотів. Захоплення судна сталося 25 березня 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Показали трейлер фільму про тральщик "Черкаси"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі