понеділок, 05 вересня 2011 16:32

Поет Павло Вольвач за місяць пише 8-10 віршів

Поет Павло Вольвач за місяць пише 8-10 віршів

Київський поет Павло Вольвач на Львівському форумі видавців презентуватиме нову збірку віршів "Судинна пошта". Книга вийшла друком у видавництві "Ярославів Вал".

"Вірші, які увійшли у збірку, - найсвіжіші. Написані протягом 2010-2011 року. Роки три вже вірші пишуться так, ніби ти підключився до якоїсь високовольтної лінії. Можу 8-10 віршів за місяць написати. Раніше це було щось неймовірне", - зазначив Вольвач.

Поет родом із Запоріжжя. Вже декілька років живе в Києві.

"У Запоріжжі й Києві вірші по-різному пишуться. Рядки народжуються від зіткнення з реальністю, яка, зрозуміло, зовсім різна у цих містах. Інший рівень, ритм життя, культурний пласт. Всі вірші зі збірки написані у Києві. За нею можна складати поетичну карту столиці. Різні місця, різний настрій — різні вірші виходять. На рядки надихали абсолютно тоскні висотки Троєщини, перехрестя Пушкінської та Прорізної. За столиком у "народному" кафе у Будинку Профспілок, що на Майдані Незалежності, де нині найдешевше вино і кава народилось таке: "Хрещатик ваш і трохи мій / і всяких київських повій / а ми сидим із Солов'єм горілку п'єм / де хліб і сіль і тіні веж / і чар і хміль тонких одеж / а він поет він пролетар / я ніби теж...", - розказав поет і додав, що найбільше віршів написав, коли переїжджав Московський міст.

"Іноді долаю його 4 рази на день, 2 точно. З вікон автобусу 73 маршруту споглядаю обидва береги Києва. Перебиратись із Лівобережжя на Правобережжя для мене це не просто переїхати через воду. З'являється якесь відчуття єднання України. Городи прямокутні / По обох берегах. / Та незнане майбутнє / На незнаних ногах. / Обпіка печією / Чи з надією, чи з… / Нижче за течією / Теж немає вітчизн…", - зауважив поет.

Окрім того у Туреччині готується презентація перекладу роману автора "Кляса". Його зробив Омер Дерменджі.

"Клясу" Дерменджі переклав ще рік тому. Це турок, який живе в Україні, займається перекладами та працює викладачем в університеті. Саме він переклав "Роксолану" Павла Загребельного. Спочатку презентація книги планувалася на травень, але перенесли на жовтень. Вона проходитиме у Стамбулі. Нею займається міжнародна турецька культурна організація "DA". Книга вийшла в однойменному видавництві. Буде декілька заходів, тому від України також поїдуть Сергій Жадан, Андрій Курков", - додав Вольвач.

Зараз ви читаєте новину «Поет Павло Вольвач за місяць пише 8-10 віршів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі