субота, 02 квітня 2011 15:00

За давньою акторською традицією з Гурченко прощалися 10-хвилинними оваціями

За давньою акторською традицією з Гурченко прощалися 10-хвилинними оваціями

Майже 10-хвилинними овацієями, за давньою акторською традицією прощалися з народною артисткою СРСР Людмилою Гурченко.

Прощання відбувалося у Центральному будинку літераторів, і на Великій Нікітській вулиці, де було спеціально обмежено рух. Коли винесли домовину, пролунали оплески і крики "браво".

Вдівець Гурченко Сергій Сенін виніс портрет Людмили Марківни з траурною стрічкою, за ним несли вінки і державні нагороди актриси. Ті, хто не встиг попрощатися, кидали квіти на домовину.

Похорон Людмили Гурченко відбудуться сьогодні  на Новодівичому кладовищі. Проте, за рішенням родичів, пускати туди будуть тільки рідних і близьких. Похоронять велику акторку поряд з могилами Тетяни Шмиги та В'ячеслава Тихонова.

Як стало відомо, родина Людмили Гурченко в останню мить відмінила цивільну панахиду по актрисі.

Про це повідомила прес-секретар Центрального будинку літераторів Марина Замська, де о 10:00 мск (09:00 за київським часом) розпочалося прощання з Гурченко.

Раніше передбачалося, що панахида, на якій виступлять друзі і колеги актриси, почнеться опівдні.

"Однак за кілька годин родичі Людмили Марківни вирішили скасувати всі офіційні промови", - уточнила прес-секретар.

В останню путь актриси, рідні вибрали для неї білу сукню, яку вишивала бісером сама Людмила Марківна. Вона дуже сподівалася виступити в ній на своєму майбутньому концерті. Однак смерть внесла свої корективи в плани актриси - 30 березня вона раптово померла на 76-му році життя.

Зараз ви читаєте новину «За давньою акторською традицією з Гурченко прощалися 10-хвилинними оваціями ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі