Ексклюзиви
вівторок, 10 липня 2012 14:54

Племінник Чорновола приніс під Український дім миску вареників
8

Богдан приніс мітингувальникам обід
Фото: Фото: Анна Усік
Багато хто цієї ночі мусив ховатися від дощу
Зранку складають усі каремати, щоб не заважали ходити людям

Киянин Олексій Захарченко стоїть під Українським домом на Європейській площі у Києві з вівторка, 3 липня. Вийшов на акцію протесту за збереження за українською мовою статусу єдиної державної. У перші дві ночі не спав. 48 годин провів на ногах. Цікавлюся, як проходить його день під час протесту.

"Прокидаюся рано, о шостій. Сплю від сили 4 години. Першу ніч ведучий нікому не давав заснути. Постійно звучали бойові пісні, кричалки. На другу ніч ледь стримувався, щоб не заснути. Найважче після 12 висидіти. Не спав 48 годин. На третю ніч засинав на півгодини і зривався при першому крикові. Навіть сни ніякі не снились".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин піариться на мові: все було домовлено, аби підвищити його рейтинг

О 6.40 хлопець складає свій каремат, щоб нікому не заважав ходити.

"Зазвичай вранці їду додому прийняти душ і перевдягтися. На дорогу і збори пішло півтори години. Вдома нічого не їм, бо холодильник порожній. О 9.20 починають сходитися люди. Дехто виривається з роботи на кілька годин. Дехто взяв вихідний. Людей було з 500-600. Я чекав більшої активності від українців. У перший день протестів вранці у середу почали з'їжджатися беркутівців, а наших активістів нема. Автобуси зі Львова мали приїхати о сьомій ранку, а їх довго ДАІ не пропускало".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисники української мови закидали портрет Януковича яйцями

Після обіду до Олексія та товаришів підходить Богдан Плахотнюк, племінник Вячеслава Чорновола. Його мама Валентина – рідна сестра політика. Богдан у синій футболці "Дякую Тобі, Боже, що я не москаль!" і бріджах кольору хакі. На шиї зав'язана червона бандана. Носить вуса, волосся відростив до плечей. Схожий на дядька.

У лівій руці несе білий пакет з каструлею. У ній вареники, яких наліпила його дівчина Марія. Миску ставлять на зелений пластиковий стіл з табличкою "Прес-центр". Двоє жінок чистять огірки-насінники. За 12 хв. миска вареників з картоплею порожніє.

Продовження репортажу про те, як проживають день мітингувальники під Українським домом читайте у журналі "Країна" № 130 за 12 липня.

Зараз ви читаєте новину «Племінник Чорновола приніс під Український дім миску вареників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути