пʼятниця, 06 липня 2012 06:57

У активістів під Українським домом украли прапори

Третя ніч під Українським домом пройшла відносно спокійно. Мирний настрій порушила тільки історія з біотуалетами: беркутівці забороняли їх встановити. Крім того, під час інциденту з біотуалетом у мітингувальників вкрали два прапора "Батьківщини". Про це повідомив один з мітингувальників, 50-річний Ігор.

Автор: Фото: нардеп Андрій ПОРУБІЙ
 

"Коли розпочалася ця історія з туалетом, всі побігли туди. Два якихось хлопця у чорних футболках – це були не наші – взяли два прапори, відійшли до дороги, а потім кинулися бігти у напрямку Верховної Ради. Ніхто не встиг відреагувати. Зараз з ними щось трапиться, а проблеми будуть у нас, бо прапори вони вкрали наші", - каже Ігор

Зараз біля Українського дому перебуває близько 300 людей, вранці очікуються поповнення – зокрема, близько 150 активістів прибуде з Миколаєва.

Перед сходами Українського дому мітингувальники встановили великий монітор та показують по ньому тематичні фільми. Першимм включили фільм про футбольних фанів "Останній аргумент", далі в програмі були фільм про ІРА та фільм про події 9 березня 2001 року "Обличчя протесту".

Кіносеансам передували виступи музикантів та поетів. Зокрема, поет Артем Полежака прочитав вірш "Наш президент – гопник". Декламація вірша викликала бурні оплески, поета навіть покликали на біс.

Український дім прикрашенний написаними від руки плакатами: "Я протестую проти байдужості українця", "Zek, йди геть", "Не віддамо Кремлю наш суверенітет" та інші.

Люди спали прямо на сходах та на тротуарі, застеливши каремати.

Зараз ви читаєте новину «У активістів під Українським домом украли прапори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути