Ексклюзиви
вівторок, 03 лютого 2015 18:00

Пісню Instagram присвятили Кернесу - зимовий тур Жадана і Собак у Космосі

Пісню Instagram присвятили Кернесу - зимовий тур Жадана і Собак у Космосі

Триває зимовий тур Сергія Жадана і гурту "Собаки в космосі". Цього тижня вони відвідають Київ, Вінницю і Львів. 

"Друзі, розуміємо, що нині не найкращі часи для лірики, навіть соціальної, але ми вирішили все ж не відміняти наші зимові виступи – можливо, комусь із вас вони додадуть сили та впевненості в цю тривожну пору, - пояснюють музиканти. - Хочу сказати, що для нас це не просто нагода зустрітись і весело провести час, а ще й можливість зробити що-небудь корисне. Тому замість забиватися в інтернет й істерити, пропонуємо вам підтримати важливу ініціативу — на наших із "Собаками" найближчих концертах будемо збирати кошти на медикаменти для лікарень, які сьогодні перебувають в особливо тяжкому стані — в Селідово, Димитрові та Красноармійську Донецької області. Зібрані кошти передамо з рук у руки волонтерам, які з цими лікарнями контактують".

Інформація про найближчі концерти:

Київ, Бочка на Подолі, 5 лютого о 20:00, вхід: 100 грн. – передпродаж, 120 грн. – у день концерту.
Вінниця, арт-паб Beef Eater, 6 лютого о 21:00, вхід: 70 грн.
Львів, Picasso, 7 лютого о 19:00, вхід: 100 грн., 140 грн., 160 грн.

Альбом "Бийся за неї" витримано у характерній для хлопців гостросоціальній тематиці із притаманним ска-панк стилю музичним супроводом. Головним героєм пісень "Жадана и Собак" як і раніше є робітничий клас. Кожна пісня є втіленням думок народу, його переживань, проблем та світосприйняття, одночасні питання і відповіді нагальної проблематики українського суспільства та існування у цьому дещо викривленому соціальному вимірі людини як індивіда. У альбомі не обійшлося без політики. Адже пісня Instagram, безпосередньо стосується міського голови Харкова Геннадія Кернеса. Пісня з'явилася внаслідок "тісної співпраці" Кернеса і "тітушок", які скоювали напади на активістів Євромайдану: 

"Вони всі серйозні люди, в них програми і гранти.
Вчорашні члени банди, нині - вибрані гаранти.
Шовкові банти й золоті імплантати -
біда, коли країною керують мутанти".

Сергій Жадан – український письменник, перекладач та громадський діяч. Автор романів "Депеш Мод", "Ворошиловград", поетичних збірок "Цитатник", "Ефіопія" та інших. Автор більше двадцяти поетичних і прозових збірок. Власні тексти перекладались німецькою, англійською, шведською, італійською, угорською, польською, сербською, хорватською, чеською, литовською, білоруською, російською, вірменською мовами. Сергій є письменником номер 1 в Україні, за рейтингами журналу "ШО" та "Форбс Україна" у 2013-2014 роках.

Харківський гурт "Собаки В Космосі" виник в 2000 році. Це музиканти-однодумці, які виконують власні пісні, поєднуючи у своїй музиці елементи ska, jazz, disco, rock, і навіть drum n bass. Пісні і музика гурту неодноразово використовувалася українськими кінематографістами. Виступали на фестивалях "Таврійські ігри", "Раз. Liv", "Музичний Острів", "5 озер", "Мазепа-Фест", "День Незалежності з Махном", "Захід" та багато інших.
У 2008 році хлопці розпочала співпрацю з Сергієм Жаданом, випустивши диск "Спортивний клуб Армії". Результатом співпраці став проект "Сергій Жадан та Собаки в Космосі", який успішно гастролює Україною та Європою. Разом із Сергієм Жаданом: "Спортивний клуб армії" (2008), "Зброя пролетаріату" (2012), "Бийся за неї" (2014).

Зараз ви читаєте новину «Пісню Instagram присвятили Кернесу - зимовий тур Жадана і Собак у Космосі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі