неділя, 09 квітня 2017 14:05

"Пісня не про королеву Сильвію, а про королеву дискотеки" – учасник гурту ABBA

"Пісня не про королеву Сильвію, а про королеву дискотеки" – учасник гурту ABBA
Шведський гурт ABBA. ФОТО: novini.bg

9 квітня 1977 року шведська група ABBA з піснею "Dancing Queen" вперше підкорила американський музичний чарт.

Цю пісню, включену в альбом "Arrival", вважають однією з кращих композицій 1970-х років, а також візитною карткою групи.

Вперше "Dancing Queen" була виконана перед королем Швеції Карлом XVI Густавом та майбутньою королевою Сільвією Зоммерлат. Часто помилково вважають, що пісня присвячена саме їй. Але за словами учасника колективу Бйорна Ульвеуса, в центрі композиції абстрактний образ – королеви дискотеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меломанів здивував сольний альбом барабанщика гурту The Beatles

Після виходу пісня стала відомою не тільки в Швеції і англомовних країнах, де виконувалася англійською мовою. Для альбому-компіляції 1980 року "Gracias Por La Música" ABBA записали іспаномовну версію, названу "Reina Danzante".

Датою народження групи ABBA вважається 29 березня 1972-го року. У цей день квартет записав пісню "People Need Love", що визначила фірмове звучання групи – з двома провідними жіночими голосами. Пісня увійшла в Топ-20 шведського хіт-параду, що змусило музикантів замислитися про продовження співпраці.

ABBA – шведський музичний квартет, який був 1972-1982 роках і названий за першими літерами імен виконавців: Агнета Фельтског, Бйорн Ульвеус, Бенні Андерсон, Анні-Фрід Лінгстад. Гурт є одним з найбільш успішних колективів за всю історію популярної музики і найуспішнішим з числа створених в Скандинавії.

Зараз ви читаєте новину «"Пісня не про королеву Сильвію, а про королеву дискотеки" – учасник гурту ABBA». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі