субота, 17 листопада 2018 22:05

Письменник презентував книгу в 101 українському місті

Письменник презентував книгу в 101 українському місті
Макс Кідрук презентував книгу "Де немає Бога" на фестивалі у Луцьку. Фото: Макс Тарківський

Український письменник Макс Кідрук завершив всеукраїнський тур на підтримку нового роману "Де немає Бога".

За майже 2 місяці автор відвідав 101 українське місто.

Тур під назвою "101 місто ДНБ" розпочався у Києві, а завершився 17 листопада презентацією на фестивалі "Фронтера" у Луцьку.

Роман розповідає історії шести вцілілих пасажирів літака, що розбився у пакистанському гірському масиві Гашербрум. На висоту 6 тисяч метрів вертольоти не піднімаються. Це робить порятунок героїв майже неможливим.

"Ця історія - не про катастрофу чи виживання, - каже Кідрук. - Хотів показати, що навіть на межі життя й смерті всередині маємо щось таке, що втримує нас від перетворення на звірів. Є думка, що природа - це лише зуби, кігті й м'язи. Але для деяких видів еволюційною перевагою стали співчуття та співпраця. Йдеться про приматів, окремі види риб, гризунів. За природою люди не є злими. Ми не потребуємо підпірок із соціальних норм, релігійних догм".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали номінантів премії "Книга року BBC"


Після закінчення туру Кідрук працюватиме над новим романом "Доки не згасне світло". Книга матиме доповнену реальність. Для роману розробляють мобільний додаток, за допомогою якого читачі зможуть знаходити додаткові матеріали.

Навесні письменник планує випустити збірку "Заради майбутнього". Міститиме оповідання, написані за останні 10 років.

Торік Макс Кідрук вирушив у масштабний тур країною з книгою "Не озирайся і мовчи". Побував у 100 українських містах.

"Ми розуміли, що це не може бути одноразовою акцією. Набирали базу, знайомилися з організаторами. Заїхали в цілу купу містечок, де ніхто не відстрелював, хто я є і чого туди приїхав. Презентації були хороші, а були й не дуже. Цьогоріч відчули прогрес. Кількість людей на презентаціях, проданих книг виросла разюче", - каже Кідрук.

2019-го Макс Кідрук планує робити аналогічний книжковий тур з романом "Доки не згасне світло". Із собою в поїздку запросить одного з молодих українських авторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Луцьку розпочався літературний фестиваль "Фронтера"

Український письменник Макс Кідрук успішно заробляє лише своєю творчістю. Його гонорари сягають сотень тисяч гривень. Перші відчутні роялті почав отримувати після виходу книги "Жорстоке небо" 2014-го.

Зараз ви читаєте новину «Письменник презентував книгу в 101 українському місті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі