середа, 22 травня 2013 14:03

Письменник Максим Кідрук перевіряв свій технотриллер на вісьмох блондинках

Автор: Фото: Сергій Рибалко
 

У Полтаві 21 травня в пабі "Хмільний бик" письменник Максим Кідрук презентував технотрилер "Бот" й розповів про свій новий трилер "Твердиня".

У приміщенні зібралось близько 30-ти чоловік, найбільше молоді й дівчат до 25 років. Розсілись за окремими дубовими столиками на масивних дерев'яних стільцях.

"До "Бота" жодного технотрилера в Україні не існувало, але у світі цей жанр надзвичайно популярний. Розповідає про взаємодію людини й сучасних реально існуючих технологій, показує, до яких наслідків це може призвести, - каже Максим Кідрук. - Бот - це спеціальна комп'ютерна програма із зачатками штучного інтелекту, яка симулює, відтворює дії людини. Даю визначення, бо багато людей, особливо старшого віку, тупо не розуміють що це таке".

Презентація тривала 2,5 години, супроводжувалась слайдами з прикладами ботів, й фотографіями з краєвидами місць, де відбувалися події книги.

"Роман не складний в технологічному плані, бо розумів, що його читатимуть як хлопці так і дівчата, як інженери так і гуманітарії. Тому чернетку розіслав двом десяткам знайомим. Серед них рецензентами було вісім блондинок. Кожен робив свої зауваження, де їм нудно, де я втратив темп розповіді, а де дуже складні описи. В кінці скоротив науково-описову частину на чверть. Так що його зрозуміє людина з базовими чотирма класами освіти" - розповів Кідрук.

"Книга бомба, змушує задуматись чи має право людина брати на себе роль бога, експериментувати, не знаючи, якими будуть наслідки, - поділилася прихильниця Кідрука Вікторія Половко. - Тут йдеться про програміста Тимура, який займається розробкою ігрових ботів. Його відправляють у відрядження в пустелю Атакама в Чилі, найбезлюдніше місце на землі. Там потрапляє до міжнародної групи вчених. Вони за допомогою нанотехнологій проводили експерименти над людським мозком, робили з них кіборгів, й частина піддослідних втекла".

На презентації, крім "Бота" Максим Кідрук також розповів про новий трилер "Твердиня", який вийде в продаж на початку вересня. Об'ємом вийшов більший "Бота", з авторськими малюнками, майже кожен його персонаж має реального прототипа.

"Це історія про групу студентів Королівського технологічного університету Стокгольма, які на канікулах вирішили поїхати кудись усі разом. До них потрапляє карта, яка вказує шлях до загубленого міста Пайтіті на сході Перу, опиняються в джунглях де й починається основний треш, - розповів Максим Кідрук. - Також в романі вперше написав еротичну сцену, відвертого там такого нічого не має, знайомих штирить, але про неї зараз спеціально нічого не скажу, бо це буде однією з родзинок книги".

Зараз ви читаєте новину «Письменник Максим Кідрук перевіряв свій технотриллер на вісьмох блондинках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі