вівторок, 23 січня 2018 12:56

"Пішов на фронт, щоб порозумітися з дружиною": виходить стрічка "Тримай біля серця"

"Пішов на фронт, щоб порозумітися з дружиною": виходить стрічка "Тримай біля серця"
Покажуть фільм "Тримай біля серця". Фото: YouTube

31 січня відбудеться прем'єрний показ фільму "Тримай біля серця".

Дія стрічки відбувається 2014 року. Розповідає про українську родину та вплив війни на стосунки між її членами. Головному герою Сергієві за 50.

Він — вінничанин, колишній радянський офіцер. Після розпаду Союзу не зміг дивитися на розграбування армії і пішов у відставку. Працює водієм-перевізником. Має 9-річну доньку Зоряну. Дружина Надія керує власним бізнесом. У стосунках вони поступово віддаляються. Коли починається війна на Донбасі, Сергій іде добровольцем на фронт. Раптом стосунки між подружжям починають налагоджуватися.

"Мій герой глибоко переживає за батьківщину. У цьому ми схожі. Чоловік у першу чергу — воїн, а вже потім — хто завгодно. Вжитися в роль допомагає досвід в "Українському легіоні". Майже два роки проходив там вишкіл. Він знадобиться у сценах із бойовими діями", — каже київський актор Ігор Волков, який зіграв головну роль. Його дружину на екрані втілила Лілія Нагорна.

Фільм знімали на Вінниччині. На Калинівському військовому полігоні знімали сцени з Донбасу.

"Наші студії ­зациклені на продажу фільмів у ­Росію. Тому підтримки у ­створенні україномовної стрічки я не знайшов. Знімати в ­Києві дорого. На подібну повнометражну стрічку "Крути" держава виділила 22 мільйони гривень. А ми знімали власним коштом, допомагали спонсори", — розповідає режисер фільму Валерій Шалига.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали перші кадри історичного екшну "Крути 1918. Захист"

Фільм Леоніда Кантера та Івана Яснія "Міф" вийде на екрани українських кінотеатрів у січні 2018 року. Розповідає історію життя Василя Сліпака – оперного співака, який вирішив залишити сцену та кар'єру в Європі й стати до лав добровольців, коли в його рідну країну прийшла війна. Під час виконання бойової задачі Василь "Міф" Сліпак загинув від кулі снайпера.

Зараз ви читаєте новину «"Пішов на фронт, щоб порозумітися з дружиною": виходить стрічка "Тримай біля серця"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі