середа, 12 липня 2017 07:08

Пікассо не захотів віддавати половину майна російській дружині
5

Автор: kulturologia.ru
  Пабло Пікассо й Ольга Хохлова в Римі
Пабло Пікассо й Ольга Хохлова в Римі

У мерії сьомого паризького округу іспанський художник Пабло Пікассо та російська балерина Ольга Хохлова взяли шлюб. Це сталося 12 липня 1918 року.

Художник на момент укладення шлюбу був закоханий. Вірив, що жити вони будуть довго, щасливо і помруть в один день. Він навіть уклав шлюбний контракт. Саме це стало причиною того, що подружжя прожило в шлюбі 40 років - до самої смерті Хохлової. Жили разом всього 17 років. Пікассо не розлучався з Хохловою, адже це було йому невигідно. Згідно з контрактом, половина його статків мала перейти до дружини.

Ольга Хохлова походить із родини офіцера російської армії. Має українське коріння. В Ольги було 3 братів-військових. Жила в Петербурзі, де дівчина вступає до пансіону, вивчає французьку мову та вчиться в балетній школі.

У 1912 році Ольга Хохлова знайомиться з Сергієм Дягілєвим - засновником та керівником нової балетної школи в Росії. Невдовзі жінка стала балериною трупи цієї школи. 1917 року на гастролях у Римі вона знайомиться з Пабло Пікассо. В той період він працював сценографом і художником із костюмів. Здійснював оформлення кількох вистав російської трупи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Портрет коханки Пікассо продали за $45 млн

На момент їхнього знайомства Пікассо було 35 років. За плечима роки голоду і сповнене яскравих моментів життя на Монмартрі. А 26-річна Ольга - успішна балерина, яка усвідомлює, що кар'єра скоро закінчиться.

Ольга Хохлова, Пабло Пікассо та їхній син Пауло
Фото: pablo-ruiz-picasso.ru
Ольга Хохлова з сином Пауло
Пабло Пікассо й Ольга Хохлова в Римі
Ольга Хохлова та Сергій Дягілєв
"Ольга Хохлова в мантильї", 1917 р.

Пікассо одразу звернув увагу на Хохлову. Сергій Дягілєв пояснив художнику, що з російськими дівчатами не розважаються, а одружуються. Хохлова не одразу погодилася на серйозні стосунки. Спочатку вони разом поїхали на гастролі до Іспанії, де Пікассо познайомив майбутню наречену зі своєю матір'ю. Раніше він такого ніколи не робив. Сеньйора Пікассо поводилася ввічливо з Ольгою Хохловою, але все одно не прийняла її. Навіть незважаючи на подарунок сина - портрет Ольги в іспанській мантильї.

13 березня 1961 року іспанський художник Пабло Пікассо одружився з моделлю Жаклін Рок. Це був другий шлюб живописця. Першою дружиною Пікассо стала російська балерина Ольга Хохлова. З Жаклін Рок познайомилися в керамічній майстерні, де він експериментував з новою технікою.

Зараз ви читаєте новину «Пікассо не захотів віддавати половину майна російській дружині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі