четвер, 12 травня 2011 12:01

Перший день Канн пройшов під знаком Уми Турман
14

Джуд Лоу, Ума Турман, Роберт Де Ніро
Фото: Фото: Reuters
Ума Турман
Едріан Броуді, Оуен Вілсон, Леа Сейду, Вуді Аллен, міністр культури Франції Фредерік Міттеран, Рейчел МакЕдамс і Майкл Шин

Робота Каннського фестивалю розпочалася з показу для журналістів фільму Вуді Аллена "Північ у Парижі" і зі спілкування знімальної групи із пресою.

Нова стрічка була показана в середу два рази до того, як знімальна група картини відкрила Каннський фестиваль. Фільм "Північ в Парижі" розповідає про пару, яка приїхала перед весіллям у французьку столицю. Молодий письменник (Оуен Вілсон) під час нічних прогулянок Парижем переноситься в 20-і роки, де зустрічає своїх кумирів - Хемінгуея, Фітцджеральда, Далі, Бунюеля, повідомляє NEWSru.com.

"Я не знав, що станеться в Парижі з моїми героями. Я придумав назву, яка мені подобалося і налаштовувала на певну хвилю. Я сподівався, що назва мене виведе куди треба. А якщо б не вивела, я би просто змінив назву", - заявив Вуді Аллен журналістам після показу фільму.

Він також розповів про те, як йому прийшла в голову думка запросити у фільм Карлу Бруні, дружину нинішнього президента Франції Ніколя Саркозі.

"Одного разу подружжя Саркозі запросило мене на сніданок, і я захоплено спостерігав за Карлою - яка вона красива і сексуальна. Чому б мені не зняти її в моєму фільмі? Що тут дивного? Вона сама не політик, не громадський діяч. На знімальному майданчику Карла вела себе дуже професійно", - сказав він.

За словами Аллена, "це був чудовий досвід". "Для Карли, звісно", - додав він.

До Канн також приїхали Роберт Де Ніро, який очолює журі кінофестивалю, Ума Турман і Джуд Лоу, який входять до складу журі, Айшварія Рай, Кароліна Куркова, Рейчел МакЕдамс, Антоніо Бандерас, Мелані Гріффіт, Сальма Хайек та інші зірки. Крім того, обіцяють приїзд Анджеліни Джолі, Шона Пенна, Джонні Деппа та Пенелопи Крус.

Між тим, італійський режисер Бернардо Бертолуччі отримав почесну премію Каннського кінофестивалю. Золоту пальмову гілку 71-річному режисерові вручив директор фестивалю Жиль Жакоб, пише Lenta.ru.

Приймаючи нагороду, режисер заявив, що хотів би розділити її з усіма італійськими режисерами, у яких ще залишилася енергія для боротьби.

Зараз ви читаєте новину «Перший день Канн пройшов під знаком Уми Турман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі