Ексклюзиви
четвер, 16 листопада 2017 21:04

Пекло в раю: огляд фільму "Субурбікон"
6

16 листопада в прокат вийшла американська чорна комедія "Субурбікон" режисера Джорджа Клуні. Gazeta.ua пропонує свій огляд прем'єри.

Перші кадри фільму занурюють в життя американського містечка Субурбікон 1950-х . Типові будиночки з низькими парканами, типові газончики й типові жителі, схожі один на одного. Всі пишаються тим, що живуть у райській місцині, й по-провінційному не втрачають нагоди нагадати, що до них переїжджають навіть з Нью-Йорку.

Автор: imdb.com
  Субурбікон - ідеальне місто
Субурбікон - ідеальне місто

Цей "пластмасовий світ" руйнують нові жителі. У господині така ж сукня й зачіска, як у її сусідок. Їх син грається в ті ж ігри, що й інші діти. Але є одна проблема - вони темношкірі.

У 1954 році в Верховний суд США визнав, що окреме навчання білих і чорних суперечить Конституції держави. Тим не менше, в ряді штатів расистки намагалися перешкодити проведенню в життя судового рішення. Тобто, офіційно держава не могла завадити темношкірим отримувати ті ж права. Та білі дотримувалися старих переконань.

Автор: Кинопортал Фильм.ру
  У господині така ж сукня й зачіска, як у її сусідок
У господині така ж сукня й зачіска, як у її сусідок

Через цю ситуацію місто зібралося на обговорення. Люди вимагали вигнати нову сім'ю. Зрозумівши, що це не законно, взялися за власні методи: побудували величезні паркани навколо будинку темношкірих, вночі там співали пісень, грали на музичних інструментах, ігнорували в магазинах. Цькування ставало затятішим.

Автор: imdb.com
  Люди вимагали вигнати нову сім'ю
Люди вимагали вигнати нову сім'ю

Та режисер переключає увагу глядача: ні, ця історія не про це. Тоді про що? Про малого хлопця Нікі Лодж, його батька Гарднера та матір на інвалідному візку Роуз. Вони разом живуть по сусідству з вже відомою глядачу сім'єю. Однієї ночі Гарднерів захоплють бандити й випадково (або ні) вбивають мати Нікі. Фатум, доля, випадок. Дитина лишається без матері, та цю роль бере на себе рідна тітка Маргарет. Роль обох сестер блискуче зіграла Джуліанн Мур. Здавалося, треба пережити і йти далі, але проблеми хлопця Нікі на цьому лише починаються.

Автор: startfilm.ru
  Після смерті матері у Нікі почалися проблеми
Після смерті матері у Нікі почалися проблеми

Нікі - єдиний персонаж, який на протязі всього фільму видається адекватним. Всі решта дуріють на очах, починаючи з Гарднера, якого зіграв Метт Деймон. Незрозуміло, в який момент чоловік стає психом і що довело його до такого стану. Просто бачимо сім'янина, який став дияволом. Будь-які спроби пояснити для себе його дії терплять фіаско. Наприклад, фінансові проблеми - не варіант, бо в Гарднера була своя фірма. Тягар вини за те, що зробив дружину інвалідом - це мало гнітити, а не витягувати на поверхню найгірші риси. Нове кохання - судячи з того, що сестра Роуз приїхала задовго до її смерті, з цим у "вірного чоловіка" давно все було гаразд.

Автор: startfilm.ru
   Сестра Роуз приїхала задовго до її смерті
Сестра Роуз приїхала задовго до її смерті

Маргарет живе на узбіччі чужого життя. Зі своїм не склалося. Бажання зайняти місце сестри заливає очі. Чого тільки вартий її вибрик з перефарбуванням волосся у холодний блонд, як у Роуз, через декілька днів після її смерті. Або спроба вбити власного племінника, який не вписався в її плани.

Автор: Кино-Театр.РУ
  Маргарет (Демі Мур)
Маргарет (Демі Мур)

В домі цієї дивної сімейки відбувається серія вбивств, і кожен, хто до них причетний врешті отримає по заслугам. В найгарячіший момент у домі Лоджів, їх сусідів закидають палаючими пляшками. Трощать їх машину й вибивають вікна будинку. Шалений натовп не бачить меж у спробі самосуду. Автори проводять паралель - стереотипне мишлення соціуму змушує шукати ворогів там, де ми звикли. Справжні ж проблеми криються в нас самих. Там, де й ніхто не сподівався.

Це сьома режисерська робота Джорджа Клуні. Попередній фільм "Мисливці за скарбами" вийшов в прокат у 2014 році. В той час Клуні активно підтримав українську Революцію гідності. Сценарій до картини написали 30 років тому брати Джоел та Ітаан Коэн. Сценаристи хотіли запросити на головну роль саме Джорджа Клуні. Та про сценарій забули, поки сам актор не зайнявся виробництвом фільму, залишившись за кадром.

Актор Джордж Клуні йде з кіно. Актор буде приділяти час дружині і піврічним близнюкам.

Зараз ви читаєте новину «Пекло в раю: огляд фільму "Субурбікон"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі