четвер, 13 жовтня 2011 13:31

Павло Вольвач познайомився зі своєю дружиною на базарі

Павло Вольвач познайомився зі своєю дружиною на базарі

Письменник Павло Вольвач познайомився зі своєю дружиною на запорізькому базарі.

"Стою, курю, чекаю на когось. Поруч дівчина купує курчат. Така незвичайна мені видалася. Красива. Чорнява, південної української зовнішності. І немає коробки, куди тих курчат посадити. Я знайшов, вона подякувала, розійшлися. Через кілька тижнів знову мене заносить на базар і знову там зустрічаю її. Так і познайомилися. З появою Ірини в моєму житті з'явилися лад і спокій. Ми з нею дуже схожі. Любимо гуляти містом. Між відпочинком в Єгипті й у глухому хуторі на Закарпатті обидвоє оберемо друге", - зазначив письменник і розказав, як заробляв в часи перебудови.

"Після перестройки день у мене розпочинався з бару "стєкляшка". Там братва, а звідти вже – куди занесе. Працювати не було де, грошей немає. Зустрічаю однокласника, Хом'яка. А він такий, ніколи не пропаде. "Хочеш до мене на роботу? Я всунувся в магазин автозапчастин", – каже. "Та я ж нічого в тому не тямлю, карбюратор від cтартера не відрізню". – "То не страшно, навчу". І я пішов до нього вантажником, а він був директором-продавцем. Після першого тижня роботи Хом'як підсуває стосик купюр: "Твоя доля". Там було 1600 карбованців. Купив три светри, туфлі Salamander і спортивний костюм, який ще й досі є. Після виходу "Кляси", де Хом'як і себе знайшов, дзвонить і каже: "Пашок, гад, я пошел куплять твой роман, гад. Так он же, гад, 40 гривен стоит. Это ж скоко тебе денег за эту, гад, писанину идет?" Років п'ять уже не телефонує, видно, не може пережити", - поділився Вольвач.

Прочитати, хто допомагав письменнику у перші роки життя в Києві та про його знайомство з Миколою Вінграновським можна у журналі "Країна" № 39 (92) за 14 жовтня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «Павло Вольвач познайомився зі своєю дружиною на базарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі