Ексклюзиви
пʼятниця, 12 квітня 2013 16:01

"Павлік Морозов" завершив весняний тур в Черкасах

"Павлік Морозов" завершив весняний тур в Черкасах
Фото: Ірина ЗДЖАНСЬКА

11 квітня в Черкаському будинку культури ім. Кулика актори театру КРОТ показали свою скандальну виставу "Павлік Морозов" Леся Подерв'янського.

Спочатку "Павліка Морозова" заборонили показувати на сцені обласної філармонії, за тиждень до показу організаторам вдалося домовитися з керівництвом будинку культури ім. Кулика.

"Спершу треба подивитися, а вже потім забороняти. Люди похилого віку виходячи з вистави говорили, що на певному етапі - хвилин 7-10 не сприймали слова, а потім вони дивилися сюжет, тему, гру акторів. Це було чудово. Забороняти це "удєл ніщіх", - розповідає акторка Олена Рєпіна на прес-конференції перед початком вистави. - Одного разу до мене підійшла жінка і сказала, що таким як я не можна народжувати та взагалі мати дітей. Ми віднеслися до цього по-філософськи. А були такі випадки, коли вчителі приводили на наші вистави дітей і ті сиділи і дивились до кінця. А потім ті ж вчителі дякували нам і казали, що діти стали менше матюкатися. Вони послухали матюки один вечір і для них це перестало бути чимось забороненим."

Актор Андрій Середа нагадав, що у рекламі вистави зазначено, що виставу рекомендовано переглядати з 21 року: "Якщо вже користуватися матюками треба знати навіщо. У нас дуже багато людей мають маленький лексикон, використовують матюки щоб заповнити паузи. Лесь казав, що є дві речі, які не можливо культивувати зі сценою: вбивство невинних і дитячу порнографію, а все інше можна," - сказав Середа.

За словами організаторів, Черкаси перше місто, де виникли труднощі з орендою приміщення для показу вистави.

"Ми зв'язалися з театром (Черкаський драматичний театр ім. Шевченка - Gazeta.ua), директор сказав, що є 9 число, яке нам підходить. На ранок він подзвонив і сказав, що Черкаси не готові на таку епатажну картину. Зателефонували у філармонію - уклали договір, привезли квитки, рекламу. На філармонію хтось натиснув, вони вибачалися і сказали, щоб ми знайшли іншу залу. Ми спілкувались з багатьма людьми, з мерією. Це єдина структура, яка не була проти. Якщо у нас усе добре з директором залу, то проблем нема. Усіх акторів обурює, що нас забороняли," - прокоментував організатор Євген Шпитко.

Квитки на виставу коштували від 140 до 220 грн.

Зараз ви читаєте новину «"Павлік Морозов" завершив весняний тур в Черкасах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі