пʼятниця, 27 вересня 2013 13:49

"Пам'ять про Юрія Шевельова буде відновлена в Харкові" - ініціатива "Першого грудня"

"Пам'ять про Юрія Шевельова буде відновлена в Харкові" - ініціатива "Першого грудня"
Фото: radiosvoboda.org

Впливові суспільні діячі, учасники ініціативної групи "Першого грудня", закликали не миритися з правлінням агресивного хамства у Харкові та в Україні загалом. У відповідній заяві учасники ініціативи повідомили, як їх вразило рішення про демонтаж і брутальне знищення меморіальної таблиці на честь великого українського і світового вченого Юрія Шевельова.

Документ підписали В'ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський та Ігор Юхновський.

"Ці події є виявом вражаючого войовничого варварства", — говорять відомі інтелектуали і підкреслюють, що "честь Юрія Шевельова не потребує захисту. Відтепер захисту потребує честь Харкова".

"Дуже боляче бачити культурну та інтелектуальну катастрофу, яка розгорнулася в цьому дорогому для нас і для всієї країни місті. Ми закликаємо харківську громадськість принаймні словом висловити свою незгоду з діями керівників місцевої влади, які вже давно є гірким посміховищем для світу".

В'ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський та Ігор Юхновський наголосили:

"Пам'ять про Юрія Шевельова буде неминуче відновлена в Харкові. Але намарно переконувати в цьому тих обмежених і наляканих чиновників, які навіть не усвідомлюють принизливості свого становища. Ми, натомість, закликаємо всіх харків'ян та українських громадян не миритися з правлінням агресивного хамства ані в Харкові, ані в усій державі й усвідомити власні сили та здатність захистити спільну національну і культурну гідність".

З повним текстом заяви можна ознайомитися на сайті ініціативної групи "Першого грудня".

Зараз ви читаєте новину «"Пам'ять про Юрія Шевельова буде відновлена в Харкові" - ініціатива "Першого грудня"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути