неділя, 05 грудня 2010 14:42

Останній фільм Поланскі став кращим європейським фільмом

Останній фільм Поланскі став кращим європейським фільмом

"Примара" Романа Поланскі в суботу отримала нагороду Європейської кіноакадемії як кращий європейський фільм, передає Agence France-Presse.

Фільм Поланскі, що вже приніс йому "Срібного ведмедя" Берлінського кінофестивалю, переміг в шести номінаціях з семи, в яких був представлений. Еван Макгрегор, котрий зіграв в "Примарі", визнаний кращим актором, нагороди отримали сценаристи, композитор і художник, а сам Поланскі був названий кращим режисером.

"Це занадто", - заявив Поланскі під час телемосту з Талліном, де проходила церемонія вручення нагород. Режисер подякував всім, хто з ним працював над фільмом.

У США, нагадує агентство, продовжується розгляд справи за звинуваченням Поланскі в розбещенні малолітньої 33 року тому. Швейцарія в липні 2010 року відмовилася задовольнити американський запит про екстрадицію режисера. Естонська влада заявляла, що Поланскі може безперешкодно приїхати на церемонію "європейського Оскара", проте той все ж таки утримався від поїздки.

Між тим нагороду за кращу жіночу роль отримала француженка Сільві Тестеві, яка зіграла у фільмі "Лурдес". Ізраїльська картина "Ліван" принесла нагороди режисерові Самуелю Маозу (за кращий дебют) і операторові Джіоре Бейачу. 69-річний актор Бруно Ганц отримав почесний приз Європейської академії за внесок в кіномистецтво.

Нагороди Європейської кіноакадемії вручаються з 1988 року, нагадує агентство. Переможці вибираються шляхом голосування майже 2300 членів організації, серед яких є актори, критики, режисери і продюсери.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Останній фільм Поланскі став кращим європейським фільмом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі