Ексклюзиви
четвер, 08 жовтня 2009 17:14

Міністр-педофіл заступився за Поланскі

Міністр-педофіл заступився за Поланскі

У Франції розгорається політичний скандал, пов"язаний з новим міністром культури країни Фредеріком Міттераном, племінником колишнього президента. Як пише The Times, після звинувачень у використанні платних сексуальних послуг "хлопчиків" він намагається врятувати не тільки свою репутацію, а й своє місце в уряді.

62-річний Міттеран, який не приховує своєї гомосексуальної орієнтації, у своїй автобіографії "La mauvaise vie" ("Погане життя") серед іншого розповідає про свої відвідини борделів у Бангкоку: "Для мене стало звичкою платити хлопчикам... Багато молодих, дуже привабливих і таких доступних хлопчиків привели мене у стан жаги, оскільки мені більше не потрібно було себе обмежувати або щось приховувати".

За визнанням критиків, книга стала бестселером у 2005 році. Проте цього тижня книгу використали проти Міттерана, який виступив на захист режисера Романа Поланскі, заарештованого у Швейцарії за звинуваченням у сексі з 13-річною дівчинкою 30 років тому. Марін Ле Пен з ультраправої партії "Національний фронт" зачитала уривки з мемуарів на телебаченні в понеділок і зажадала негайної відставки Міттерана. Її партія збирає підписи під петицією з аналогічним закликом.

Найбільша опозиційна партія соціалістів заявила вчора, що їй здається дивовижним те, що очевидний педофіл займає міністерський пост. Учора Міттеран завдав удару у відповідь, заявивши, що став мішенню екстремістів. Він додав при цьому, що ставлення соціалістів його шокувало.

"Якщо "Національний фронт" тягне мене у бруд, то це честь, - заявив міністр культури, - якщо парламентар лівого крила тягне мене у бруд, йому має бути соромно".

Помічники Міттерана говорять, що новий міністр готувався до таких нападок з червня, коли Саркозі з подачі своєї дружини Карли Бруні запропонував йому один із ключових міністерських портфелів. Утім, додають вони, розрахунок був на те, що Міттеран залишиться під захистом французьких традицій невтручання у приватне життя публічних діячів.

Проте, додає видання, вони не врахували чинник інтернету і громадську думку з приводу педофілів. Як пояснює The Times, у Франції останнім часом активно проходять судові розгляди з випадків використання французькими громадянами послуг неповнолітніх повій з Таїланду.

Примітно, що дядько Міттерана, який був президентом республіки з 1981 по 1995 рік, мав другу сім"ю і незаконнонароджену дочку, про що він приховував аж до своєї відставки.

Кінорежисер Роман Поланскі, який має подвійне польсько-французьке громадянство, був заарештований 26 вересня, коли прибув на кінофестиваль у Цюріху, де йому мали вручати нагороду за внесок у світовий кінематограф. 76-річний режисер звинувачується в інтимному зв"язку з 13-річною Самантою Геймер у 1977 році.

Культурні діячі, серед яких і міністр культури Франції, заявили, що вимагають "негайного звільнення" режисера, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Міністр-педофіл заступився за Поланскі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути