четвер, 07 березня 2013 04:30

"Особливої уваги органів державної влади потребує "дорога до Тараса"- Янукович

Сьогодні в Каневі Віктор Янукович озвучив ряд питань щодо святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка:

"Важливо як буде здійснюватись світовий контекст відзначення ювілею. Чи внесено його до календарного плану ЮНЕСКО на 2014 рік? Який стан справ із виданням повного видання творів митця - "Шевченківської енциклопедії"? Які перспективи розвитку Шевченківського Національного заповідника, Національного заповідника "Батьківщина Тараса Шевченка" та Національного музею Тараса Шевченка в Києві. Також ситуація щодо Успенського собору в Каневі. Чи розпочата робота зі створення художніх фільмів про життя і творчість Тараса Шевченка? Чи розроблений гуманітарний проект "Шевченківські читання"?"

Також Віктор Федорович висловив важливість залучення до підготовки святкувань громадськості:

"Переконаний: нам потрібно підтримати кожну конструктивну ініціативу спрямовану на вшанування українського генія. Ставку потрібно робити на широку участь громадянського суспільства. Важливим є широке залучення молоді, дитячих організацій. Нам необхідно подбати про найсучаснішу інформаційну форму реалізації творчої спадщини Тараса Шевченка. Цим вже займається молодь "Малої академії наук України". Йдеться про створення навчально-освітнього порталу "Тарас Шевченко". Через цей портал ми зможемо відвідати будь-який музей Шевченка, місця де він перебував." - розповів президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Маємо по-синівськи дбайливо розстрілювати Шевченкове непроминуще слово в іншомовному середовищі" - Борис Олійник

"Міністерству закордонних справ та Міністерству культури необхідно прискорити роботу з визначення формату відзначення міжнародною спільнотою 200-річного ювілею з дня народження Тараса Шевченка. Насамперед в Російській федерації, Казахстані, Литві та Польші" - додав Віктор Федорович.

"Особливої уваги органів державної влади потребує "дорога до Тараса". Зокрема інформаційне та інфраструктурне облаштування туристичних маршрутів. Встановлення відповідних дорожніх знаків та покажчиків. Проведення конкурсу на реконструкцію та ремонт доріг до місць пов'язаних з ім'ям великого Кобзаря,"  - наголосив Янукович.

Зараз ви читаєте новину «"Особливої уваги органів державної влади потребує "дорога до Тараса"- Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі