понеділок, 11 березня 2024 22:19

Організатори "Оскару" вирізали з телеверсії нагородження українців

Організатори "Оскару" вирізали з телеверсії нагородження українців
З церемонії "Оскара" вирізали нагородження українського фільму. Фото: Скріншот з фільму

Організатори кінопремії "Оскар" вирізали з міжнародної телеверсії номінацію "Найкращий повнометражний документальний фільм". В ній перемогла українська стрічка "20 днів у Маріуполі".

Організатори надіслали матеріали, у яких немає нагородження творців документального фільму. Транслятор церемонії телеканал "Суспільне" вирішив транслювати повну версію нагороди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оскароносний Мстислав Чернов розказав про найстрашніші моменти зйомок "20 днів у Маріуполі"

Минулого року в цій номінації перемогла стрічка про російського опозиціонера Олексія Навального. Момент нагородження та промову його дружини не вирізали зі скороченої версії, розповів виконавчий продюсер телеканалу "Суспільне Культура" Лук'ян Галкін.

"Потужна промова Мстислава Чернова підкреслила єдність між Україною й світом - тим прикріше бачити виключення цього повного правди й сили епізоду з версії, розповсюдженої для світових ліцензіатів премії "Оскар", - обурився він.

Це перший український фільм, який одержав нагороду Американської кіноакадемії.

Документальний фільм "20 днів у Маріуполі" розповідає, як Маріуполь переживав перші тижні російського вторгнення - обстріли, загибель мирного населення. Кінокартина містить кадри російських бомбардувань пологового будинку. У стрічці задокументована смерть багатьох людей, дітей в оточеному росіянами місті.

Весь світ дізнався, що відбувалося в Маріуполі навесні 2022 року. Тоді, коли російські сили руйнували це місто день за днем.

Фільм показує правду про російський тероризм, сказав президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Організатори "Оскару" вирізали з телеверсії нагородження українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі