понеділок, 21 травня 2012 12:28

Опитування кінокритиків на Каннському фестивалі змінили лідера програми

Опитування кінокритиків на Каннському фестивалі змінили лідера програми
В основу сюжету "За пагорбами", показаного в суботу в головній залі Канн - Театрі братів Люм'єрів - лягли реальні події. Підпільний обряд вигнання диявола, що закінчився трагедією, стався в одному з православних монастирів Румунії. Кадр з фільму. Фото: ci

На п'ятий день роботи 65-го Каннського фестивалю відбулася зміна лідерів - вперед вирвалася картина "За пагорбами" Крістіана Мунджіу. Стрічка, в якій румунський режисер звертається до складних проблем моральноъ кризи сучасного європейського суспільства і ролі релігії, отримала 3,2 бали від кінокритиків журналу "Скрін" (Screen) і очолила рейтинг, який укладається виданням.

Фільм "За пагорбами" (Dincolo de dealuri) відтіснив на другу позицію лідера попередніх днів - нову роботу французького режисера Жака Одіара "Іржа й кістка" (De rouille et d'os), яка набрала 2,9 бали. На третій рядок з 2,6 балами опустилася картина американця Уеса Андерсона "Королівство повного місяця" (Moonrise Kingdom), яка відкрила фестиваль.

В основу сюжету "За пагорбами", показаного в суботу в головній залі Канн - Театрі братів Люм'єрів - лягли реальні події. Підпільний обряд вигнання диявола, що закінчився трагедією, стався в одному з православних монастирів Румунії.



В кулуарах кінопалацу відзначають особливо високу якість картин головної програми цьогорічного фестивалю.

Сьогодні тут будуть представлені дві стрічки, які ведуть боротьбу за найвищі нагороди каннського кінофоруму: "Любов" (Amour) знаменитого австрійського режисера Міхаеля Ханеке і "Полювання" (Jagten) датського майстра Томаса Вінтерберга.

Зараз ви читаєте новину «Опитування кінокритиків на Каннському фестивалі змінили лідера програми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі