Ексклюзиви
субота, 22 червня 2019 21:45

ОМКФ-2019: що дивитися на фестивалі

ОМКФ-2019: що дивитися на фестивалі
Катрін Деньов самостійно обрала фільми, що покажуть у ретроспективі, присвяченій творчості акторки. anothermag.com

12-20 липня пройде X Одеський міжнародний кінофестиваль. Програма складатиметься з національного конкурсу та 2 міжнародних — документального і художнього кіно.
У національній програмі візьмуть участь 10 короткометражних фільмів та 4 повнометражних.

Серед українських картин документалка "Панорама". На свій 60-й день народження Валентин втрачає сенс життя. 44 роки працював кіномеханіком в одному з київських кінотеатрів, що згорів на його ювілей. Валентин вимушений піти на пенсію, за сюжетом.

У міжнародній програмі художніх фільмів представлять британську стрічка "Сувенір". Студентка кінематографічного університету у 1980-ті намагається стати режисером. Тоді ця професія вважалася чоловічою, за сюжетом. У фільмі зіграла англійка Тільда Свінтон та її донька Онор Бірн.

Шведський фільм "Придністров'я" покажуть у міжнародній документальній програмі. У молоду жінку Таню закохані більшість знайомих чоловіків. Вона живе у Придністров'ї після воєнного конфлікту. Вирішує переїхати в іншу країну. Закохані чоловіки хочуть поїхати за нею. Розуміють, що вибратися з Придністров'я не так легко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Депутат вірить, що я представник диявола": Ройтбурда намагаються звільнити з посади директора музею

Також пройдуть позаконкурсні програми та ретроспективи. "Голлівуд на березі чорного моря" - показ найбільш знакових та касових фільмів Одеської кіностудії - "Мовчи, печаль, мовчи" Петра Чардиніна, "Ягідка кохання" Олександра Довженка, "Весна на Зарічній вулиці" Марлена Хуциєва та "Настроювач" Кіри Муратової.
Серед запрошених зірок француженка Катрін Деньов, англієць Майк Лі та американка Роуз Макгавен.
"Ми покликали режисера Майка Лі тому що на останній фільм він надихнувся "Броненосцем Потьомкіним" Михайла Ейзенштейна, якого знімали в Одесі. Особливо вразили Потьомкінські сходи. Тепер у режисера буде можливість особисто побачити місця з фільму", - розповідає Алік Шпилюк, програмний консультант Х Одеського міжнародного кінофестивалю. Майка Лі відзначать нагородою "Золотий Дюк" за внесок у кіномистецтво.

959 фільмів подали на участь у програмі Одеського кінофестивалю. До конкурсу увійшли 25 художніх та 12 документальних картин Із України, Грузії, Колумбії, Аргентини, Нідерландів, Німеччини, Швеції, Уругваю, Литви, США, Великобританії, Італії, Албанії, Китаю, Люксембургу, Бельгії, Ізраїлю та Франції
Організатори повідомляють, що список поповнюватиметься.

Зараз ви читаєте новину «ОМКФ-2019: що дивитися на фестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі