пʼятниця, 21 червня 2019 16:32

"Депутат вірить, що я представник диявола": Ройтбурда намагаються звільнити з посади директора музею

"Депутат вірить, що я представник диявола": Ройтбурда намагаються звільнити з посади директора музею
Художник Олександр Ройтбурд має патріотичну позицію, стояв на Майдані. zn.ua

19 червня представники Одеської обласної адміністрації намагалися позбавити Олександра Ройтбурда поста директора художнього музею.

Хто такий Ройтбурд?

Олександр Ройтбурд - 57-річний одеський художник постмодерніст. Перша виставка відбулася 1985-го. У своїх роботах використовує табуйовані теми — оголеність, двостатевість. Презентує картини на найрадикальніших виставках. З 2018-го займає посаду директора Одеського художнього музею.

Чому намагаються звільнити?

Депутат Віталий Саутенков заявив, що Ройтбурда призначили з порушенням, а його директорську діяльність не можна назвати успішною. Також політик розкритикував виступ скандальної групи "Хамерман Знищує Віруси" в Одеському художньому музеї. "Ройтбурд приводить голих мужиків у жіночих трусах, які лаються" - каже Саутенко.

Що змінилося за час управління Ройтбурда?

"Ройтбурд реанімував затхлий простір музею. До його роботи зі стелі текла вода. Тепер музей активно працює з виставками, лекціями, концертами, поповнилася колекція картин. Відремонтували і відкрили нову залу", - розповідає мистецтвознавець Олександр Соловйов.

Чому Ройтбурд тримається за посаду?

"Олександр Ройтбурд завжди був культурним лідером. Він вболіває за українське мистецтво. Протягом 30 років відкривав багато живописців, вибивав квоти", - продовжує мистецтвознавець.

"У мене контракт на 5 років, я відпрацьовую його. Маю команду та обов'язки. Те, що в облараді є людина, як хоче мене прибрати, не відміняє мою відповідальність", - розповідає Олександр Ройтбурд.

Чому Віталію Саутенку важливо позбавити Ройтбурда посади директора музею?

"Нелюбов Саутенкова почалася з того, що він людина "русского мира". Я вважаю українську владу кращою за російську окупацію. Зараз депутат щиро вірить у те, що я представник диявола. На його уявлення про світ накладаються дитячі травми та страхи, тому що він людина не дуже освічена", - продовжує художник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анатолій Криволап розписав сільський храм

Олександр Ройтбурд продає картину "Натюрморти", на якій зображений анальний секс. Через цю роботу на початку 2018-го виник скандал. Одеські депутати не хотіли, щоб посаду директору музею зайняв художник із порнографічними сюжетами.

Стартова ціна — €10 тис. - 298 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «"Депутат вірить, що я представник диявола": Ройтбурда намагаються звільнити з посади директора музею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі