Ексклюзиви
середа, 28 лютого 2018 21:00

Олександру Пономарьову розрізали сорочку на спині

Олександру Пономарьову розрізали сорочку на спині
Відбулася прем'єра української комедії режисера Олександра Бєляка "Сотка" Фото: YouTube

Відбулася прем'єра української комедії режисера Олександра Бєляка "Сотка".

За сюжетом Леопольд Барановський — працівник супермаркету, що розставляє товар по полицях. Живе від зарплати до зарплати та має купу боргів. Через конфлікт на роботі вирішив звільнитися і напитися в барі. Там зустрічає чоловіка і випадково приміряє його піджак. В ньому їде до дому, а на ранок вся його квартира, включно з унітазом та умивальником забита доларами. Їх Леопольд понавитягував з кишені піджака, де ніколи не закінчуються гроші. Але у піджака є справжній господар — Віктор Хмара — кандидат в мери великого приморського міста. Він задіє для пошуку дорогоцінної речі всі сили і зв'язки. Леопольд готовий повернути річ власникові. Але несподівано дізнається, що стодоларові купюри, перед тим, як з'явитися в кишені піджака, повинні зникнути з кишені іншої людини.

"У мене, як і в кожної людини в житті був момент, коли розмінюєш останню сотку. Тоді думаєш, як жити далі. Вірю в те, що Господь дає нам все потрібне в незалежності від того, хто ми є і чим займаємося. Історія у стрічці схожа на чарівну паличку чи золоту рибку. Все життя люди мріяли, щоб гроші і цінності приходили самі. В нашому випадку можна подумати, що стодоларова купюра вирішує багато питань, а коли вони лягяють пачками — питання вирішуються ще швидше. Наш герой теж так думав. Але єдине, чого він дійсно хотів - справжньє кохання. Та ця річ ніколи не продається", - каже режисер Олександр Бєляк

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 видів американського сексу: огляд фільму "Зменшення"

Бюджет фільму не розголошують. Всі кошти вклали приватні інвестори.

"Левова частка грошей — моя. Для нас держава була б не найкращим партнером. Бо для комічного кіно важлива чіткість в приході коштів. Якщо процес зупиняється — зняти майже не можливо. В нашому фільмі один з героїм — мер міста, а зйомки проходили в Одесі. Аналагія з ситуацією з мером Одеси Трухановим випадокова, але будь-які скандали для фільму тільки плюс. Ми знімали так, що звучала російська, українська, англійська мова і одеська говірка. У фільма не існує оригінальної версії, є дві дубльовані версії — українська та російська", - продовжує режисер.

Фільм знімали в квітні 2017-го в Одесі. Перший знімальний день розпочався у Міжнародний день сміху — 1 квітня.

"Ми знімали сцену на почті, коли герой відправляє цілу коробку доларів бабусі. Вона мала впасти і перевернутися. На знімальний майданчик пробрався злодій. Вкрав ковдру, а потім побачив відкриту корбку набиту доларами. Подумав що справжні. Його виганяли 6 разів", - каже режисер.

"Я приїхав на майданчик в перший день і побачив, як асистент режисера фарбує окуляри Понамарьова в червоний колір. Потім його одягли в сорочку, яку довелося розрізати на спині, бо була замала. Так і почали працювати. В свої фільми Олександр Бєляк акторами та авторами пісень бере друзів. Мені повезло двічі. Наша пісня "Коли вона поруч" стала саундтреком для фільму, а я зіграв роль затятого корупціонера", - каже фронтмен гурту "Нумер 482" Віталій Кіриченко.

У ролі власника піджака - український актор з серіалу "Свати" Євген Капорін. Зіграв в епізодах актор Олександр Постоленка, співак Олександр Пономарьов і акторка Катерина Кістень.

"В фільмі зіграв мера, але в житті в політику не збираюся. Якби хотів — міг би бути депутатом вже три скликання підряд. Ніколи не претендував і не буду на роль професійного актора, але мені це цікаво. З цим фільмом здійснилася мрія — я записав одну з улюблених пісень "Є місто, яке я бачив уві сні" з симфонічним оркестром. У фільмі головний герой грає на скрипці на вулиці перед Оперним театром, а я співаю. Довкола люди ходять. Коли знімали, хтось підклав кепку. Якийсь перехожий зробив відео і виклав в інтернет з підписом: "Пономарьов зазиває на свій концерт"",- каже співак Олександр Пономарьов.

Перед зйомками виконавець головної ролі Євген Капорін пообіцяв, що під час знімального процесу не вип'є жодної краплі алкоголю і не викурить ні однієї цигарки.

"В знімальній групі не курив ніхто, крім оператора. Це було неймовірно, адже навіть попросити цигарку не було в кого. Я дотримався своєї обіцянки. Наш режисер — людина з гумором. В доволі прохолодний час, коли люди ходили в куртках, я знімався в майці, трусах і босим. В одній зі сцен мав вступити в собаче лайно. Режисер змусив зробити більше 20-ти дублів. В фіналі цей кадр навіть не війшов у фінальну версію фільму", - каже актор.

Стрічку покажуть в Казахстані і Білорусі. В українському прокаті фільм "Сотка" з 1 березня.

Чотири нагороди отримала українська комедія "П'ять хвилин" на міжнародному кінофестивалі в американському місті Орландо.

Зараз ви читаєте новину «Олександру Пономарьову розрізали сорочку на спині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі