четвер, 12 червня 2014 11:23

Окупований Крим: не вистачає пального, впали зарплати, страждає бізнес

Окупований Крим: не вистачає пального, впали зарплати, страждає бізнес
Фото: ua.for-ua.com

Уже пройшло три місяці з того часу, як Крим окупувала Росія. Зараз на півострові не вистачає пального, впали зарплати, ті, хто здають житло відпочивальникам, тепер сплачують податки, страждає і бізнес.

Про це пише газета "Сегодня".

За словами видання, для місцевого бізнесу настали "скрутні часи". На днях провели одноденне забастування близько 1000 робочих підприємства "Кримський титан" (завод випускає лаки, фарби, сировину). Вони вимагали підвищення зарплати, яка впала майже на третину після її перерахунку у рублі. Топ-менеджери заводу пообіцяли вирішити проблему. Крім того, кримська "влада" намагається відібрати у Петра Порошенка Севастопольський морський завод, який випускає обладнання для суден і кораблів, який нібито незаконно приватизований. Це виданню повідомив в.о. губернатора Севастополя Сергій Міняйло. Він же обіцяє, що завод буде працювати і надалі.

Щодо сільського господарства. Кримчани можуть залишитись без урожаю через відсутність пального. Така заява "заступника міністра агропроду" Криму Івана Метелькова. "Сегодня" бере дані з "Кримінформагентства". Є всього 6,4% пального від необхідної норми.

Кримські вина не можуть продаватися через те, що на півострів не завезли російські акцизні марки. Керівник заводу шампанських вин "Новый свет" Яніна Павленко зазначила, що тільки 10% спродано, у порівнянні з минулим роком.

Щодо помешкань. Ринок нерухомості в Криму зараз повністю ризикований. Так каже президент Асоціації спеціалістів з нерухомості України Сергій Злидень. "Продажів немає, є окремі напівзаконні угоди з боку російських громадян, які сподіваються задешево купити "будиночок біля моря". На тлі цього продавці підняли ціни у 3-5 разів, але реальні суми набагато менше. Так в інтернеті за будинок просять $ 30-40 тис., а віддають за $ 5-6 ", - розповів Злидень.

Щодо податків. Тепер податки з міні-готелів кримчанам доведеться платити за новою схемою. З готелю площою до 50 кв. м. ставка складе 4 грн в місяць за 1 кв. м., все що більше - 7 грн.

Квиток у плацкарті з Києва до Сімферополя тепер коштує 780 грн. (раніше 250), у купе - 1100 (раніше 370). Адже кримська "влада" вважає цей рейс міжнародним.

Зараз ви читаєте новину «Окупований Крим: не вистачає пального, впали зарплати, страждає бізнес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути