пʼятниця, 29 січня 2021 13:57

Оголосили переможців премії "ЛітАкцент року - 2020"

Оголосили переможців премії "ЛітАкцент року - 2020"
Премію "ЛітАкцент року" у номінації "Проза" здобув роман "Амадока" Софії Андрухович. Археолог Богдан втратив на війні пам'ять і обличчя. Дружина Романа намагається повернути чоловікові спогади. Розповідає йому історію його родини з Бучача на Тернопільщині, за сюжетом. Фото: starylev.com.ua

Назвали лауреатів премії "ЛітАкцент року - 2020". Журі визначило імена переможців у 3 категоріях.

У книжковому рейтингу брали участь твори вітчизняних авторів, написані українською мовою та видані від грудня 2019 року до грудня 2020-го.

Номінація "Поезія"

Ірина Шувалова "Каміньсадліс", "Видавництво Старого Лева".

Номінація "Літературознавство, есеїстика, художній репортаж"

Віра Курико "Вулиця причетних. Чернігівська справа Левка Лук'яненка", "Темпора".

Спецвідзнака:

Олександр Михед "Я змішаю твою кров з вугіллям. Зрозуміти український Схід, "Наш Формат".

Номінація "Проза"

Софія Андрухович "Амадока", "Видавництво Старого Лева".

Спецвідзнака:

Володимир Аренєв "Заклятий меч, або Голос крові", "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робота над "Амадокою" зробила "тверезішою" - Софія Андрухович

"Вітаємо переможців і всіх причетних, а також дякуємо за українські книжки, що дарували розкіш від читання 2020-го", - йдеться на сайті премії.

До складу журі цьогоріч увійшли літературознавці Богдана Романцова, Роксоляна Свято, Ростислав Семків, Ярослава Стріха й Тетяна Трофименко.

Премію літературного порталу "ЛітАкцент" вручають щороку з 2008-го. Критеріями оцінювання є новизна, високий художній рівень твору, а також культура видання і його поліграфічна якість.

Торік нагороду "ЛітАкцент року" за найкращий прозовий твір отримав роман "За спиною" Гаськи Шиян. У номінації "Поезія" перемогла Катерина Калитко зі збіркою "Ніхто нас тут не знає, і ми – нікого". У категорії "Літературознавство, есеїстика, художній репортаж" відзначили мистецтвознавицю Діану Клочко за книжку "65 українських шедеврів. Визнані й неявні".

Зараз ви читаєте новину «Оголосили переможців премії "ЛітАкцент року - 2020"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі