пʼятниця, 17 червня 2022 10:54

Одеський міжнародний кінофестиваль тимчасово "переїхав"

Одеський міжнародний кінофестиваль 2022 року відбудеться одразу в декількох країнах - Норвегії, Чехії, Сербії, Німеччині та Польщі.

Онлайн-покази фільмів фестивалю відбудуться ще в декількох країнах, зокрема, в Канаді. Про це розповіла генеральна директорка ОМКФ Анна Мачух в ефірі радіо "Промінь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картини української художниці показали на виставці в Італії: на них - ліквідовані окупанти

Партнери з кількох країн запросили до себе ОМКФ. Кіномарафон стартував 8 червня з норвезького містечка Грімстад. Там на фестивалі короткого метру презентували серію короткометражок від фестивалю.

Автор: Суспільне
  Де та як відбудеться Одеський міжнародний кінофестиваль
Де та як відбудеться Одеський міжнародний кінофестиваль

Із 1 до 9 липня ОМКФ покаже роботи на Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах, Чехія. Це один із найбільших кінофестів Центральної та Східної Європи.

Там відбудеться професійна секція ОМКФ - Work in Progress. Українські режисери покажуть стрічки, які вони не завершили через війну. Їх також представлять із 26 до 31 липня в Приштині, Сербія, на Міжнародному кінофестивалі PriFest.

Покази також відбудуться у Німеччині, онлайн у Канаді.

Головний захід ОМКФ - Національний конкурс - відбудеться в Польщі в рамках Варшавського міжнародного кінофестивалю. 14-23 жовтня журі обере найкращий український фільм від Одеського кінофестивалю.

Автор: Суспільне
  Варшавський міжнародний кінофестиваль, який прийме ОМКФ
Варшавський міжнародний кінофестиваль, який прийме ОМКФ

Окрім кінопереглядів, на фестивалі відбувається багато дискусій про те, як війна впливає на кіноіндустрію.

Одеський міжнародний кінофестиваль - щорічний кінофестиваль, який проводиться в українському місті Одеса у середині липня. Вперше відбувся 2010 року. Із 2016-го конкурсна програма складається з трьох повноцінних розділів: Міжнародна конкурсна програма, Національна конкурсна програма, що включає повнометражні та короткометражні фільми виробництва України або зняті в копродукції з Україною, та Конкурс європейських документальних фільмів.

Зараз ви читаєте новину «Одеський міжнародний кінофестиваль тимчасово "переїхав"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі