понеділок, 19 квітня 2021 16:42

Обігнав "Гру престолів": Назвали найдорожчий серіал в історії

Обігнав "Гру престолів": Назвали найдорожчий серіал в історії
Один сезон серіалу "Володар перснів" коштував компанії Amazon рекордні 465 мільйонів доларів. Це учетверо дорожче за "Гру престолів". Фото: Pinterest

Один сезон серіалу "Володар перснів" коштував компанії Amazon рекордні $465 млн. Про це повідомляє Hollywood Reporter.

Про це розповів міністр економічного розвитку і туризму Нової Зеландії, де проходять зйомки, Стюарт Неш.

"Це фантастика, це дійсно так... Це буде найкрупніший телесеріал з коли-небудь створених", - сказав Стюарт Неш.

Для порівняння: сезон "Гри престолів" обходився HBO у приблизно $100 млн. Вартість за серію починалася з близько $6 млн за перший сезон, зрештою зросла до близько $15 млн за серію у восьмому сезоні. Також загальний бюджет кінотрилогії "Володар кілець" становить $281 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випустили особливе відео з "Гри престолів"

Йдеться лише про один сезон, загалом мають зняти п'ять. Шоураннерами стали Джон Пейн та Патрік МакКей. Amazon придбав права на франшизу 2017 року. За оцінками експертів, шоу може стати першим у світі, яке коштуватиме мільярд доларів. У цю суму враховані угода про права, виробництво та маркетинг протягом кількох сезонів.

Події серіалу відбуватимуться до сюжетів у книжках та фільмах як "Гоббіта", так і "Володаря перснів", тобто це приквел. Персонажі протистоятимуть відродженню зла в Середзем'ї. Ролі зіграють актори Роберт Арамайо і Джозеф Моул, які знімалися у "Грі престолів", молоду Галадріель зіграє Морфідд Кларк.

Трилогія "Володар перснів" була екранізована в Новій Зеландії на початку 2000-х режисером Пітером Джексоном. Три фільми заробили майже $3 млрд у прокаті і виграли 17 премій "Оскар".

Зараз ви читаєте новину «Обігнав "Гру престолів": Назвали найдорожчий серіал в історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі