Ексклюзиви
середа, 06 вересня 2017 14:38

"Ну хоча б взяти те, як Дзідзьо молився" - священик подивився "DZIDZIO Контрабас"

"Ну хоча б взяти те, як Дзідзьо молився" - священик подивився "DZIDZIO Контрабас"
Отець Олег Кобель закликав священників подивитися фільм "DZIDZIO Контрабас" Фото: Галка

Керівник відділу душпастирства УГКЦ отець Олег Кобель закликав священиків подивитися фільм "DZIDZIO Контрабас" режисера Олега Борщевського.

"Тим моїм друзям священикам, які висловлюють відкритий протест проти фільму, хочу порадити подивитися. Щоб не вийшло класичне "нє чітал, но асуждаю". Раджу подивитися не для того, щоб щось у ньому шукати, а просто від душі посміятися. Там митники можуть висувати претензії, а не ми, священики. Подивитися на себе збоку ні для кого не буває зайвим", - написав священик у своєму блозі.

Йому сподобалася манера головного героя фільму спілкуватися з Господом. Дзідзьо просив допомоги, закривав очі й казав "раз, два, три".

"Нам всім є чого повчитися у Дзідзя. Ну хоча б взяти те, як Дзідзьо молився. Серед багатьох з нас дуже поширеним є читати конкретні молитви: "Отче Наш", "Богородице Діво". Не аж так багато людей моляться своїми словами. Як не дивно, але ці монологи Дзідзя з Богом викликають навіть симпатію. У безвихідних ситуаціях він мав тверде переконання, що його "раз, два, три" є виходом, і Боже втручання має відбутися. Так, це по-дитячому. Але якраз діти моляться найщиріше", - написав Олег Кобель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У сцені з мамою я плакав по-справжньому" - Дзідзьо про комедію "DZIDZIO Контрабас"

Отець зазначив, що не бачить жодних образ почуттів вірян.

"Нічого крамольного для християн я не побачив. Це зайвий раз доводить, що трейлер фільму не дає повної картини про фільм. І тільки те, що ми побачили акторів у підрясниках у смішному амплуа, не робить цей фільм якимсь крамольним чи вульгарним. Ми не побачили акторів у священицьких ризах. Нічого такого, що залишило б негативний посмак. Навіть "ходіння по лезу" я не побачив", - написав отець.

Трейлери і постери комедії "DZIDZIO Контрабас" викликали засудження вірян різних конфесій. У Facebook коментують афішу фільму, де артист Михайло Хома, який співає й грає у фільмах під псевдонімом Дзідзьо, стоїть у сутані священика західного обряду й кедах. Поряд з ним - дівчина у відкритій сукні з бейсбольною биткою.

Зараз ви читаєте новину «"Ну хоча б взяти те, як Дзідзьо молився" - священик подивився "DZIDZIO Контрабас"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі