середа, 24 квітня 2013 15:28

Новохатько запевнив, що 23-річна "регіоналка" тимчасово очолює Черкаську філармонію

Новохатько запевнив, що 23-річна "регіоналка" тимчасово очолює Черкаську філармонію
Фото: Анастасія Нікуліна

Черкаська влада не підтримає кандидатуру 23-річної Ольги Сисоєвої на конкурсі на заміщення посади директора черкаської філармонії. Про це повідомив сьогодні на брифінгу міністр культури Леонід Новохатько, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Новохатько зазначив, що у нього була розмова з губернатором Черкаської області Сергієм Тулубом у зв'язку з тим, що раніше Сисоєву призначили виконуючою обов'язки керівника філармонії. Міністр уточнив, що наказ про призначення був підписаний головою обласної ради, а не губернатором.

"Я хочу підкреслити, що вона не директор, вона виконуючий обов'язки директора, зараз оголошено конкурс, є комісія, до якої входять члени різних фракцій Черкаської обласної ради, і я попросив губернатора, і він зі мною погодився, що ця людина надалі не буде підтримуватися владою на посаду директора. Там має бути людина-фахівець. І хочу, до честі Тулуба, сказати, що він мене твердо запевнив: вона не буде рекомендуватися владою на посаду директора. Йдеться про її тимчасове перебування на цій посаді до завершення конкурсу" - додав Новохатько.

Він додав, що філологічна освіта Сисоєвої не дає їй права керувати музичною установою.

"У будь-якому випадку я своє ставлення висловив губернатору, оскільки подання на неї було зроблено все одно від виконавчої влади. Я ніколи не підтримаю рішення, коли музичною установою, тим більше такого рівня, як обласна філармоунія, керуватиме людина без профільної освіти, життєвого, професійного та галузевого досвіду. У неї є вища освіта, вона в 2011 році отримала філологічну освіту. Вона мовознавець, і це не та спеціальність, яка дає можливість відрізняти їй ля від ля-дієза", - сказав Новохатько.

Представлення по призначенню керівником Черкаської філармонії депутата місцевої міськради від Партії регіонів Сисоєвої підготував начальник управління культури Черкаської облдержадміністрації. Після призначення "регіоналки" на адресу голови адміністрації надійшов офіційний лист від членів художньої ради філармонії - вони висловили незгоду з пропозицією управління культури. Сама Сисоєва заявила, що спілкувалася з колективом музичного установи і що він не проти її призначення.

Зараз ви читаєте новину «Новохатько запевнив, що 23-річна "регіоналка" тимчасово очолює Черкаську філармонію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі