понеділок, 29 жовтня 2012 12:49

Німців пригощали самогоном на презентації фільму української режисерки

Німців пригощали самогоном на презентації фільму української режисерки
Кадр з фільму

Під час презентації фільму українського режисера Дар'ї Онищенко в Німеччині гостей пригощали горілкою із самогонного апарату. Про це розповіла сама режисерка. Також її першу повнометражну картина спільного виробництва Німеччини, Сербії та України цьогоріч взяла участь у конкурсній програмі кінофестивалю "Молодість".

"Моя стрічка відкривала кінофестиваль у містечку Хоф. Дуже подобається мені - затишний, невеличкий, але вся німецька кіноіндустрія туди з'їжджається. На вечірці напередодні поставили самогонний апарат, який знімався у нас в фільмі. Головна героїня стрічки - Руслана емігрувала в Німеччину зі своїм чоловіком. Він помер і вона лишилася зовсім одна. Додому, де син, повернутися, не може - треба заробляти. Прототипом героїні стала моя няня. Ну от інколи вона варить самогон. Моя няня особисто приходила на зйомки, приносила свій апарат і ретельно вчила нашого художника-німця його гнати. Залили в нього звичайну горілку й, оскільки німці дуже турботливо ставляться до запасів води, повісили табличку з написом: "Економте воду, пийте самогон", - розповіла вона.

Також Онищенко зазначила, що в Німеччині фільм отримав хороші відгуки.

"Всім дуже сподобалася виконавиця головної ролі Ніна Ніжерадзе. Їй навіть більше компліментів робили, ніж австрійській зірці Карлу Марковичу, який також у нас зіграв", - додала Онищенко.

2013-го фільм має з'явитися в українському прокаті.

Зараз ви читаєте новину «Німців пригощали самогоном на презентації фільму української режисерки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі