вівторок, 30 серпня 2011 19:11

НІБУ переведе всі історичні книги про Україну в електронний формат

НІБУ переведе всі історичні книги про Україну в електронний формат

Сьогодні в Національній історичній бібліотеці України (НІБУ) відбулася презентація проекту "Історична спадщина України – світовий доступ в електронному форматі".

Генеральний директор НІБУ Алла Скорохватова зазначила, що даний проект є одним з кроків реалізації Концепції бібліотеки, згідно якої пріоритетним напрямом є збереження національної історичної спадщини України та прискорення реформування діяльності закладу згідно сучасних загальносвітових тенденцій.

На державній підтримці цієї ініціативи наголосила заступник Міністра культури і туризму України Вікторія Ліснича, та підкреслила її важливість для країни з точки зору популяризації України на міжнародному рівні, оскільки доступ до оцифрованих матеріалів матимуть не лише українські громадяни, а й загалом увесь світ.

Державним коштом будуть оцифровані пам'ятні книжки губерній та округів, а також історико-статистичні описи церков та парафій, що є нині надзвичайно затребуваними читачами бібліотеки.

Один з ініціаторів Проекту, президент Молодіжної громадської організації "Асоціація молодих науковців "Інтелектуальне лідерство" Олена Крикун відзначила, що проект є унікальним для України, оскільки він зорієнтований не лише на збереження національної спадщини України, а й на працевлаштування малозахищених категорій громадян.

"Йдеться про створення Центру віддаленого (дистанційного) працевлаштування, який працюватиме в рамках діяльності Молодіжних центрів праці та координуватиметься Головдержслужбою сім'ї, молоді та спорту України", - наголосила вона.

Зараз ви читаєте новину «НІБУ переведе всі історичні книги про Україну в електронний формат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі