понеділок, 14 грудня 2020 00:45

Netfix екранізує "На Західному фронті без змін"

Netfix екранізує "На Західному фронті без змін"
Netflix розпочне зйомки "На Західному фронті без змін" у березні 2021-го. Може стати одним з найдорожчих проєктів, які знімали в Німеччині. Фото: MarketWatch

Стрімінговий сервіс Netflix купив права на адаптацію роману Еріха Марії Ремарка "На Західному фронті без змін". Зйомки розпочнуть в березні 2021-го. Може стати одним з найдорожчих проєктів, які знімали в Німеччині.

Головну роль отримав Даніель Брюль. Сценарій написали колишній журналіст Washington Post Йен Стокелл та продюсер Леслі Патерсон.

"Зараз у нас є шанс зняти антивоєнну стрічку, яка справді торкнеться нашої аудиторії. Моя версія "На Західному фронті без змін" буде фізичним, інтуїтивним і дуже сучасним фільмом", - каже режисер майбутнього проєкту Едвард Бергер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У другій частині "Чорної Пантери" не шукатимуть заміни Боузману

Роман Ремарка антивоєнного спрямування "На Західному фронті без змін" опублікували 1929 року, став сенсацією в Німеччині. За рік купили 3,5 млн екземплярів. Переклали 12 мовами.

Про Першу світову розповідається від імені 19-річного піхотинця. Не лише про те, як атакують і сидять під бомбардуваннями, але і як сплять, їдять, тиняються без діла, спілкуються.

"Роман написався сам", — казав автор.

Книга кілька разів ставала основою для фільмів. Найбільш відомою є перша картина 1930 року, яка отримала два "Оскари" - за кращий фільм і кращу режисерську роботу. Режисер - Лев Мільштейн. Уродженець України, відомий у Штатах під псевдонімом Льюїс Майлстоун.

І книга, і стрічка роблять автора багатим. Він починає збирати килими й живопис імпресіоністів.

1931 року Ремарка номінували на Нобелівську премію. Проте, через спротив з боку політичних сил Німеччини, Нобелівський комітет нагороди йому не дав. Почалося цькування письменника націонал-соціалістами. По всій Німеччині видання Ремарка кидали у вогнища, звинувативши письменника в антипатріотизмі.

Зараз ви читаєте новину «Netfix екранізує "На Західному фронті без змін"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі