четвер, 19 вересня 2019 09:52

"Немає зворотного зв'язку" - міністр повідомив, чи виділятимуть держкошти на книги
4

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський
Фото: Валерій Шмаков
Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський та засновниця Book Forum, директорка Українського інституту книги Олександра Коваль
Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський
Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський

Завдання держави - розвивати єдиний культурний простір. Для держави важливо, щоб люди читали українську книжку і читали взагалі. Друге завдання - створити умови, щоб індустрія книговидання мала сталий розвиток. Про це заявив на 26-му Book Forum міністр культури Володимир Бородянський.

"Є дослідження, за яким 60% громадян не прочитали жодної української книжки торік. Маємо подивитися, як це відбувається у світі та поставити собі реалістичну мету. Одним із фокусів буде закладання цієї любові до книжки в дитинстві. Має бути присутньою у суспільному просторі. Щоб отримувати держпідтримку, книговидавцям треба мати доказову базу, вміти вести професійний діалог із міністром, а потім він вестиме з Кабінетом міністром. Адже кожна державна програма конкурує з іншою", - зазначив Володимир Бородянський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Центр торгівлі та перший форпост дорогою на захід: презентували книжку про містечко на Львівщині

Торік держава закупила 2 млн книжок до бібліотек.

"Немає зворотного зв'язку. Не знаємо, чи читали ці книги, чи ні. Завдання держави - зробити, щоб їх читали. До тих пір не можемо робити висновків про ефективність використання державних коштів", - відповідає на питання, чи будуть перерозподілені зекономлені у держбюджеті 20 млн грн на закупівлю книжок до бібліотек.

Український інститут книги на Форумі видавців у Львові презентував програму реалізації державної політики у книжковій сфері. Учасники розповіли про ситуацію з книговиданням в Україні та про те, які заходи варто вживати для популяризації читання.

Зараз ви читаєте новину «"Немає зворотного зв'язку" - міністр повідомив, чи виділятимуть держкошти на книги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі