четвер, 08 липня 2021 11:52

Не лише заробітчани, а й талановиті люди - у Польщі на Івана Купала відбувся великий український концерт

Автор: oleksandr Varyvoda
 

У місті Бельсько-Бяла на півдні Польщі вп'яте відбувся великий український концерт "Від Яна до Івана". Його заснували координаторка інтеграційних проєктів у Польщі Уляна Воробець і член Європейського парламенту шостого скликання Гражина Станішевська. Згодом міськрада міста внесла дійство до переліку заходів, на які варто звернути увагу влітку.

"Розпочинали цей проєкт ми з метою єднання двох народів. Але при нагоді маємо шанс показати себе і свою культуру. При цьому ламати стереотипи, що українські заробітчани це не лише трудяги, але мегаталановиті люди", - розповіла Уляна Воробець.

Концерт тривав 2,5 год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На Виннику колись було більше людей, ніж на Тіні Кароль" — як пройшов другий день на Atlas Weekend

"Через культуру просто показати, що нас єднає. На Івана Купала - це вінки й Марена - дерево зі стрічками. У польській культурі теж є танець з Мареною. Раніше ще готували смаколики двох народів, але зараз санепідстанція не дозволяє", - додає активістка.

Автор: oleksandr Varyvoda
 

Цьогорічний концерт, як і у всі попередні роки, робився на волонтерських засадах. Учасники приїхали з усієї Польщі, також були гості з України. Були артисти з Варшави, Катовиць, Кракова та інших польських міст, а також зі Львова. Головними гостями стали фіналісти українського "Голосу країни" та польського конкурсу "Польща має талант" квартет Leon Voci зі Львова. Крім того, виступали колективи "Лела", "Зелене небо", "Мальва" та багато інших.

В Івано-Франківську Івана Купала відзначали без купальських традицій.

Зараз ви читаєте новину «Не лише заробітчани, а й талановиті люди - у Польщі на Івана Купала відбувся великий український концерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі